Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sladká rýže s tvarohem, mákem a švestkami

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1216 kalorií 34.0g cukrů 65.0g tuků 39.0g bílkovin

Příprava

Pečící formu 25 x 17 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Švestky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Žloutek vyšleháme s vanilkovým a krystalovým cukrem, přidáme ramu a po prošlehání tvaroh. Vmícháme mléko a škrob. Vyšlehanou směs promícháme s rýží, rozprostřeme do formy a poklademe švestkami.
Mák - žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme ramu a tvaroh. Po našlehání vmícháme promíchaný mák se škrobem a práškem do pečiva. Makovou směs zředíme mlékem. Řídkou makovou hmotu lžící rozlijeme na švestky.
Připravíme sníh. Z bílků ušleháme pevný sníh a pak vsypeme cukr. Šleháme ještě asi 2 minuty. Sníh lžící rozdělíme po celém pekáčku a rovnoměrně rozetřeme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 160°C asi 45 minut.

Bulb Tip k receptu

Podáváme teplé, studené můžeme krájet ne řezy.


Přidat na Pinterest
JanaB

22. 11. 2011, Recept navštíven: 2523x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře