Sladká rýže s tvarohem, mákem a švestkami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1216 kalorií
34.0g cukrů
65.0g tuků
39.0g bílkovin


Příprava

Pečící formu 25 x 17 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Švestky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Žloutek vyšleháme s vanilkovým a krystalovým cukrem, přidáme ramu a po prošlehání tvaroh. Vmícháme mléko a škrob. Vyšlehanou směs promícháme s rýží, rozprostřeme do formy a poklademe švestkami.
Mák - žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme ramu a tvaroh. Po našlehání vmícháme promíchaný mák se škrobem a práškem do pečiva. Makovou směs zředíme mlékem. Řídkou makovou hmotu lžící rozlijeme na švestky.
Připravíme sníh. Z bílků ušleháme pevný sníh a pak vsypeme cukr. Šleháme ještě asi 2 minuty. Sníh lžící rozdělíme po celém pekáčku a rovnoměrně rozetřeme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 160°C asi 45 minut.

Tip k receptu

Podáváme teplé, studené můžeme krájet ne řezy.

přidejte na:
JanaB

22. 11. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept ma milo prekvapil

dušanka 16. 04. 2018, 20:01

Přidat komentář