Sladká rýže s tvarohem, mákem a švestkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Pečící formu 25 x 17 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Švestky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Žloutek vyšleháme s vanilkovým a krystalovým cukrem, přidáme ramu a po prošlehání tvaroh. Vmícháme mléko a škrob. Vyšlehanou směs promícháme s rýží, rozprostřeme do formy a poklademe švestkami.
Mák - žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme ramu a tvaroh. Po našlehání vmícháme promíchaný mák se škrobem a práškem do pečiva. Makovou směs zředíme mlékem. Řídkou makovou hmotu lžící rozlijeme na švestky.
Připravíme sníh. Z bílků ušleháme pevný sníh a pak vsypeme cukr. Šleháme ještě asi 2 minuty. Sníh lžící rozdělíme po celém pekáčku a rovnoměrně rozetřeme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 160°C asi 45 minut.
Tip k receptu
Podáváme teplé, studené můžeme krájet ne řezy.
JanaB22. 11. 2011
Ingredience
- Do rýže - 1 žloutek
- 1 žloutek
- Na sníh - 2 bílky
- 200 g odpeckovaných švestek
- Do máku - 100 g mletého máku
- 50 ml mléka
- 1 lžíce cukru krystal
- 1 lžíce Ramy
- 2 lžíce mléka
- 3 lžíce tvarohu
- 1 lžíce cukru krystal
- 1 lžíce Ramy
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžíce cukru krystal
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček rýže ve varném sáčku