Slaninové houskové knedlíky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Housky nakrájíme na malé kostičky a s troškou na kostky nakrájené slaninky dáme do předehřáté trouby na 150°C na 15 minut. Necháme vychladnout a vybereme slaninku, kterou poté upotřebíme jako náplň. Mléko rozmícháme s vejci a žloutkem a solí a zalijeme jím housky. Necháme přikryté hodinku nabobtnat. Poté k těstu přisypeme mouku. Pokud by bylo těsto husté a drolilo se, zředíme jej mlékem. Těsto nesmí být moc tuhé. Lžící pak odkrajujeme kousky těsta, které rozmáčkneme na plocho, vložíme do něj vyškvařenou slaninu (já jsem ji předem vyškvařila i se zbytky z trouby) a vymodelujeme kuličky, které jsou dobře uzavřeny. Uvaříme v osolené vodě cca 15 minut poté, co voda začne vřít po vhození knedlíků. Podáváme s kyselým zelím. Můžeme přelít výpekem ze slaniny nebo sádlem.
Tip k receptu
Zelí jsem dělala dle přiloženého receptu. V sezóně ale klidně použijte čerstvé dušené ochucené kmínem a octem.
Vera23. 05. 2011