Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Slaninové houskové knedlíky

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 2h 15min
Nutriční hodnoty
3884 kalorií 0.0g cukrů 216.0g tuků 115.0g bílkovin

Příprava

Housky nakrájíme na malé kostičky a s troškou na kostky nakrájené slaninky dáme do předehřáté trouby na 150°C na 15 minut. Necháme vychladnout a vybereme slaninku, kterou poté upotřebíme jako náplň. Mléko rozmícháme s vejci a žloutkem a solí a zalijeme jím housky. Necháme přikryté hodinku nabobtnat. Poté k těstu přisypeme mouku. Pokud by bylo těsto husté a drolilo se, zředíme jej mlékem. Těsto nesmí být moc tuhé. Lžící pak odkrajujeme kousky těsta, které rozmáčkneme na plocho, vložíme do něj vyškvařenou slaninu (já jsem ji předem vyškvařila i se zbytky z trouby) a vymodelujeme kuličky, které jsou dobře uzavřeny. Uvaříme v osolené vodě cca 15 minut poté, co voda začne vřít po vhození knedlíků. Podáváme s kyselým zelím. Můžeme přelít výpekem ze slaniny nebo sádlem.

Bulb Tip k receptu

Zelí jsem dělala dle přiloženého receptu. V sezóně ale klidně použijte čerstvé dušené ochucené kmínem a octem.


Přidat na Pinterest
Vera

23. 05. 2011, Recept navštíven: 2155x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
moc dobré, jen je dělám na páře
Přidané ingredience: pára

02. 02. 2014, 08:04

Přidat komentář
Angel 666
Recept se mi moc líbí - plněné knedlíky zase jinak. Už si představuju variantu s přidáním podušených lesních hub do masíčka v náplni :o).

Angel 666 23. 05. 2011, 22:16

Facebook komentáře