Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Švestky s perníkovou vůní

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 50min , porce

2285 kalorií, 3.0g cukrů, 88.0g tuků, 28.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mouku prosijeme, přidáme kypřící prášek, perníkové koření, cukr, malou špetku soli, žloutek, rum a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho asi na hodinu odpočinout do chladu.
Mezitím si do každé švestky dáme jednu oloupanou mandli místo pecky.
Odpočinuté těsto vyválíme a vykrájíme si kolečka o průměru 6 cm.
Na každé kolečko položíme jednu naplněnou švestku. Každou švestku dobře zabalíme do těsta a uděláme oválný bochánek.
Bochánky si naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Upečené bochánky pocákáme polevou (nebo je můžeme polevou polít celé).
Marcipán si obarvíme několika kapkami zeleného barviva, vykrojíme malé lístečky a těmi cukroví dozdobíme.

Bulb Tip k receptu

Z této dávky mi vyšlo 35 kousků cukroví.

Angel 666

16. 12. 2010, Recept navštíven: 1427x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Švestky s perníkovou vůní

Švestky s perníkovou vůní

Mouku prosijeme, přidáme kypřící prášek, perníkové koření, cukr, malou špetku soli, žloutek, rum a změklé m...

Zobrazit všechny podobné recepty k Švestky s perníkovou vůní Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Sonia005
No teda...ty jedeš....takovou piplačku a pak je to hned pryč :-) Ale díky za recept....to abych příští rok začla péct už v září :-) Abych to všechno stihla

Sonia005 16. 12. 2010, 19:42

Angel 666
A víš, že to ani nebylo na čas tak naročné, jde to docela rychle :o).

Angel 666 16. 12. 2010, 21:41

Sonia005
Noooo, jak pro koho, že :-) Já jsem ve vaření ještě mládě...takže já bych to dělala celej den...

Sonia005 17. 12. 2010, 08:45

Angel 666
Ale jdi Ty :o).... Tvoje fotky a recepty říkají něco jiného :o)!

Angel 666 17. 12. 2010, 09:01

Sonia
NO ale z fotek není zřejmé jaký boj tady občas svádím :) Ale je fakt, že od loňského roku se to krapet zlepšilo :-)

Sonia 17. 12. 2010, 10:32

Facebook komentáře