Švestky s perníkovou vůní
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mouku prosijeme, přidáme kypřící prášek, perníkové koření, cukr, malou špetku soli, žloutek, rum a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho asi na hodinu odpočinout do chladu.
Mezitím si do každé švestky dáme jednu oloupanou mandli místo pecky.
Odpočinuté těsto vyválíme a vykrájíme si kolečka o průměru 6 cm.
Na každé kolečko položíme jednu naplněnou švestku. Každou švestku dobře zabalíme do těsta a uděláme oválný bochánek.
Bochánky si naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Upečené bochánky pocákáme polevou (nebo je můžeme polevou polít celé).
Marcipán si obarvíme několika kapkami zeleného barviva, vykrojíme malé lístečky a těmi cukroví dozdobíme.
Tip k receptu
Z této dávky mi vyšlo 35 kousků cukroví.
Angel 66616. 12. 2010