Švestky s perníkovou vůní

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

2285 kalorií
3.0g cukrů
88.0g tuků
28.0g bílkovin


Příprava

Mouku prosijeme, přidáme kypřící prášek, perníkové koření, cukr, malou špetku soli, žloutek, rum a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho asi na hodinu odpočinout do chladu.
Mezitím si do každé švestky dáme jednu oloupanou mandli místo pecky.
Odpočinuté těsto vyválíme a vykrájíme si kolečka o průměru 6 cm.
Na každé kolečko položíme jednu naplněnou švestku. Každou švestku dobře zabalíme do těsta a uděláme oválný bochánek.
Bochánky si naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Upečené bochánky pocákáme polevou (nebo je můžeme polevou polít celé).
Marcipán si obarvíme několika kapkami zeleného barviva, vykrojíme malé lístečky a těmi cukroví dozdobíme.

Tip k receptu

Z této dávky mi vyšlo 35 kousků cukroví.

přidejte na:
Angel 666

16. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
dušanka 06. 10. 2017, 21:28
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
nenáročné a chutné velmi
katka16031 13. 10. 2017, 14:44