Szoldra

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1538 kalorií
5.0g cukrů
54.0g tuků
33.0g bílkovin


Příprava

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi 100 g mouky a 5 lžic vlažného mléka a zaděláme kvásek. Necháme vykynout. Přimícháme 1 žloutek, rozpuštěné máslo, sůl a vypracujeme hladké těsto.
Na deset minut ho odložíme a poté vyválíme na dva pláty silné asi 1,5 cm. Do každého důkladně zabalíme klobásu, těsto potřeme žloutkem, posypeme nasekanými bylinkami a kolečky jarní cibulky. Szoldru upečeme v troubě při 170°C. Bude nám to trvat asi 30 minut. Podáváme s čerstvým pečivem nebo brambory.
Takže dobrou chuť!

Tip k receptu

Szoldra je tradiční jídlo Moravskoslezského kraje. Bylinky můžeme použít téměř jakékoli - podle sezóny. Klobásy můžete před zabalením do těsta potřít česnekem, nebo lehce namočit v bílém víně. Sice to už nebude původní recept, ale je to moc dobré.

přidejte na:
Chybí obrázek

18. 12. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
zaujímavý recept

03. 02. 2019, 20:06

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.