Szoldra
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi 100 g mouky a 5 lžic vlažného mléka a zaděláme kvásek. Necháme vykynout. Přimícháme 1 žloutek, rozpuštěné máslo, sůl a vypracujeme hladké těsto.
Na deset minut ho odložíme a poté vyválíme na dva pláty silné asi 1,5 cm. Do každého důkladně zabalíme klobásu, těsto potřeme žloutkem, posypeme nasekanými bylinkami a kolečky jarní cibulky. Szoldru upečeme v troubě při 170°C. Bude nám to trvat asi 30 minut. Podáváme s čerstvým pečivem nebo brambory.
Takže dobrou chuť!
Tip k receptu
Szoldra je tradiční jídlo Moravskoslezského kraje. Bylinky můžeme použít téměř jakékoli - podle sezóny. Klobásy můžete před zabalením do těsta potřít česnekem, nebo lehce namočit v bílém víně. Sice to už nebude původní recept, ale je to moc dobré.
notburga18. 12. 2011