Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Szoldra

Szoldra
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

1538 kalorií, 5.0g cukrů, 54.0g tuků, 33.0g bílkovin

Příprava

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi 100 g mouky a 5 lžic vlažného mléka a zaděláme kvásek. Necháme vykynout. Přimícháme 1 žloutek, rozpuštěné máslo, sůl a vypracujeme hladké těsto.
Na deset minut ho odložíme a poté vyválíme na dva pláty silné asi 1,5 cm. Do každého důkladně zabalíme klobásu, těsto potřeme žloutkem, posypeme nasekanými bylinkami a kolečky jarní cibulky. Szoldru upečeme v troubě při 170°C. Bude nám to trvat asi 30 minut. Podáváme s čerstvým pečivem nebo brambory.
Takže dobrou chuť!

Bulb Tip k receptu

Szoldra je tradiční jídlo Moravskoslezského kraje. Bylinky můžeme použít téměř jakékoli - podle sezóny. Klobásy můžete před zabalením do těsta potřít česnekem, nebo lehce namočit v bílém víně. Sice to už nebude původní recept, ale je to moc dobré.

notburga

18. 12. 2011, Recept navštíven: 1304x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Szoldra

Szoldra

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi 100 g mouky a 5 lžic vlažného mléka a zaděláme kvásek. Necháme vykyn...

Zobrazit všechny podobné recepty k Szoldra Link-arrow
Thumb

Dvakrát pečené brambory

Brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě na 280 stu...

Thumb

Noky ze špenátu

Špenát omyjeme, dáme povařit na 10 minut do mírně osolené vroucí vody. Poté scedíme, necháme vychladnout, p...

Thumb.57141

Bramborovo - pivní chléb

Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažnej vody a trocha múky, potom ho vlejeme do múky, pridáme postrú...

Thumb.1264002008-3753

Domácí housky

K trošce vlažného mléka přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme tak kvásek, který necháme vykynout. Poté ...


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře