Szoldra

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1538 kalorií
5.0g cukrů
54.0g tuků
33.0g bílkovin


Příprava

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi 100 g mouky a 5 lžic vlažného mléka a zaděláme kvásek. Necháme vykynout. Přimícháme 1 žloutek, rozpuštěné máslo, sůl a vypracujeme hladké těsto.
Na deset minut ho odložíme a poté vyválíme na dva pláty silné asi 1,5 cm. Do každého důkladně zabalíme klobásu, těsto potřeme žloutkem, posypeme nasekanými bylinkami a kolečky jarní cibulky. Szoldru upečeme v troubě při 170°C. Bude nám to trvat asi 30 minut. Podáváme s čerstvým pečivem nebo brambory.
Takže dobrou chuť!

Tip k receptu

Szoldra je tradiční jídlo Moravskoslezského kraje. Bylinky můžeme použít téměř jakékoli - podle sezóny. Klobásy můžete před zabalením do těsta potřít česnekem, nebo lehce namočit v bílém víně. Sice to už nebude původní recept, ale je to moc dobré.

přidejte na:
notburga

18. 12. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zaujímavý recept

hanka 03. 02. 2019, 20:06

Přidat komentář