Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tvarohové flíčky

Tvarohové flíčky

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
1446 kalorií 0.0g cukrů 10.0g tuků 76.0g bílkovin

Příprava

K múke a vajcu pridáme soľ a vodu a zamiešame pružné, nie veľmi tuhe cesto. Z cesta urobíme bochník, ktorý necháme na pomúčenej doske asi 5 minút odpočívať. Potom cesto vyvyľkáme na hrúbku asi 2 mm a necháme ho na každej strane niekoľko minút obschnuť. Z cesta nakrájame fliačky vo veľkostiasi 2x2 cm a varíme vprudko sa variacej posolenej vode. Do vriacej vody pridáme 1/2 lyžičky rozpustenej masti, aby sa fliačky nepozliepali. Keď fliačky vyplávajú na povrch a voda opäť vrie, starostlivo ich scedíme. Pri cedení fliačky nepreplachujeme studenou vodou, pretože cestovinu by sme zbytočne ochladili a opätovným zohrievaním by strácali na chuti. Scedené fliačky v nádobe hneď premiešame s rozohriatou masťou a zmiečame s polovicou smotany. Zľahka do nich primiešame polovicu rozdrobeného tvarohu a preložíme na zohriatu misu. Povrch bohato posypeme druhou polovicou tvarohu, polejemezvyšnou smotanou a posypeme teplými údenými škvarkami.

Bulb Tip k receptu

Toto obľubené maďarske jedlo pripravujeme rýchlo, lebo je dobré iba čerstve. Zapíjame cmarom (podmáslim).


Jozef

09. 01. 2011, Recept navštíven: 1879x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robievam často, velmi dobre

04. 04. 2016, 10:36

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi chutne jedlo

15. 11. 2016, 14:21

Přidat komentář

Facebook komentáře