Tvarohový krémovník
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na vál dáme mouku, cukr moučku, kypřicí prášek, nastrouháme Heru, přidáme 1 vejce, 2 žloutky a ručně zaděláme těsto. Těsto dáme na asi 30 minut do lednice.
Těsto vyválíme na pomoučněném vále na výšku asi 3-4 cm. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a do takto připraveného plechu přeneseme těsto. Těsto vypracujeme rukou rovnoměrně po celé ploše plechu až do rohů, tak aby výška těsta byla asi 2 cm.
Náplň: mléko, tvaroh, pudink, olej, 1 vejce, 3 žloutky a vanilkový cukr dáme do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou nebo elektrickým šlehačem na nejnižším stupni otáček. Náplň nalijeme na těsto a moučník dáme předpéct při teplotě cca 180 °C po dobu 40-45 minut.
Z 5 bílků a cukru krupice ušleháme tuhý sníh. Sníh natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky v něm uděláme vlnovku a moučník znovu pečeme asi 10 minut při teplotě 160°C.
Krémovník necháme po upečení vychladnout. Servírujeme nakrájený na kostky.
kaccka16. 11. 2009