Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tvarohový krémovník

Tvarohový krémovník

Obtížnost Čas přípravy
1h 10min
Čas vaření Celkový čas Porce
55min 2h 5min
Nutriční hodnoty
4816 kalorií 2.0g cukrů 353.0g tuků 122.0g bílkovin

Příprava

Na vál dáme mouku, cukr moučku, kypřicí prášek, nastrouháme Heru, přidáme 1 vejce, 2 žloutky a ručně zaděláme těsto. Těsto dáme na asi 30 minut do lednice.
Těsto vyválíme na pomoučněném vále na výšku asi 3-4 cm. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a do takto připraveného plechu přeneseme těsto. Těsto vypracujeme rukou rovnoměrně po celé ploše plechu až do rohů, tak aby výška těsta byla asi 2 cm.

Náplň: mléko, tvaroh, pudink, olej, 1 vejce, 3 žloutky a vanilkový cukr dáme do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou nebo elektrickým šlehačem na nejnižším stupni otáček. Náplň nalijeme na těsto a moučník dáme předpéct při teplotě cca 180 °C po dobu 40-45 minut.

Z 5 bílků a cukru krupice ušleháme tuhý sníh. Sníh natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky v něm uděláme vlnovku a moučník znovu pečeme asi 10 minut při teplotě 160°C.

Krémovník necháme po upečení vychladnout. Servírujeme nakrájený na kostky.


kaccka

16. 11. 2009, Recept navštíven: 2402x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kremovník je vyborný

03. 12. 2016, 19:26

Přidat komentář

Facebook komentáře