Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vánoční krůta

Vánoční krůta

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 40min 2h 10min
Nutriční hodnoty
46644 kalorií 11.0g cukrů 514.0g tuků 1276.0g bílkovin

Příprava

Očistenú a osušenú morku naplníme osobitne pripravenou plnkou a zašijeme. Na povrchu ju ozdobíme mandľami, osolíme, uložíme na pekáč s olejom a dáme do vyhriatej rúry. Počas pečenia morku obraciame, aby koža rovnomerne zružovela a polievame olejom. Upečenú morku vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a opražíme. Zalejeme vývarom a varíme dovtedy, kým sa tuk neoddelí od šťavy. Morku nakrájame na porcie aj s plnkou a polejeme upravenou šťavou.
Príprava mandlí na ozdobenie morky: Mandle sparíme, olúpeme a nakrájame do tvaru klina. Pomocou ostrého noža ich nahusto povpichujeme do pŕs a stehien morky.
Príprava plnky: Žemle nakrájame na menšie kocky a pokropíme mliekom. Maslo a žĺtky vymiešame do peny, z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať a nastrúhaný muškátový oriešok. Zvyšok mandlí nakrájame a pridáme do plnky, ktorú zľahka vymiešame. Plnkou naplním brušnú dutinu morky.


oriestok

22. 12. 2009, Recept navštíven: 2788x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám podobně jen přidávám špetku chilli a více bylinek.
Přidané ingredience: špetka chilli a bylinky

11. 03. 2013, 18:57

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšaný recept, vydarený

19. 11. 2016, 17:13

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je vyborný

22. 02. 2017, 20:02

Přidat komentář

Facebook komentáře