Vánoční štola

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

50min
Čas vaření
35min

Celkový čas

1h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

3595 kalorií
8.0g cukrů
142.0g tuků
54.0g bílkovin


Příprava

Všechny sypké suroviny smícháme, včetně oříšků, mandlí, rozinek a kandovaného ovoce, pak přidáme tvaroh, opět promícháme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo - opět promícháme, pak prohněteme rukama a vytvoříme buď jeden velký bochánek, nebo dva malé, resp. válečky.

Zhruba 1/3 zploštíme na tloušťku cca 3 cm a zbývající 2/3, je-li třeba, vyvýšíme, abychom dosáhli klasického tvaru štoly. Použít váleček nedoporučuji, těsto se trhá. Štolu dáme na plech - stačí vyložit pečícím papírem, pečeme asi 35 minut při 180 stupních.

Hned po upečení, ještě teplou, potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v moučkovém cukru. Necháme trochu zchladnout a zabalíme do alobalu, uložíme do chladna. Aby byla dobře rozleželá a všechny chutě se řádně spojily, je dobré, aby takto odpočívala 2-3 týdny.

přidejte na:
Ajaja

10. 12. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chystam sa vyskúšať
dušanka 22. 11. 2016, 23:11