Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Vařená čokoládová buchta

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 30min , porce

3352 kalorií, 1.0g cukrů, 33.0g tuků, 66.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

V hrnci si rozpustíme heru, přidáme sklenici vody, 2 sklenice cukru a kakao. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Z vychladlé uvařené hmoty odebereme 1 sklenici a do zbytku přidáme vanilkový cukr, vejce, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Vše nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě. Vychladlou buchtu polijeme odebranou čokoládovou hmotou, rozetřeme ji a na závěr buchtu posypeme kokosovou moučkou nebo drcenými ořechy či mandlemi.

Šéfredaktor

04. 08. 2009, Recept navštíven: 15680x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Vařená čokoládová buchta

Vařená čokoládová buchta

V hrnci si rozpustíme heru, přidáme sklenici vody, 2 sklenice cukru a kakao. Za stálého míchání vaříme 5 mi...

Zobrazit všechny podobné recepty k Vařená čokoládová buchta Link-arrow

Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
super
Přidané ingredience: margot

Věra 11. 01. 2013, 13:32

planeta
Restaurant_star
dělám podobně a formu vysypu strouhaným kokosem
Přidané ingredience: kokos

16. 01. 2016, 14:17

Přidat komentář
Thumb
Výborná buchta, do těsta lze ještě přidat trošku rumu pro vůni.Šťavnatá a ne příliš sladká. Super recept.

Marta 07. 08. 2009, 11:16

tepito
Přidávám foto a doporučuji-toto je oblíbený moučník našich dcer.

tepito 07. 01. 2010, 09:22

Thumb
bezva buchta, jen mi tu chybí na kolik a jak dlouho péct...teď jsem to šoupla do trouby, tak doufám, že to odhadnu :-)

wendy 25. 04. 2010, 16:40

Thumb
Výborná, levná a rychlá buchta :-) Doporučuji i začátečníkům, mezi které patřím :-)

Lenička 17. 09. 2010, 15:58

Ajaja
A já neodolala a přidala ještě navrch kousek meruňky (kompotované) a tvarohového krémíku a posypala strouhanou čokoládou - foto přidávám

Ajaja 08. 12. 2011, 22:47

tepito
Ajajo,ty jsi šikula.To by mě nenapadlo :)

tepito 09. 12. 2011, 05:25

Ajaja
Ó děkuji.. To víš, mlsná huba... :-)

Ajaja 09. 12. 2011, 16:39

Thumb
A na kolik to teda péct a jak dlouho? Děkuji :-)

Lucy 12. 06. 2012, 12:45

Ajaja
Klasika - 170 stupňů, cca 25-35 minut (ono záleží i na velikosti pekáče, který určí výšku buchty :-))

Ajaja 13. 06. 2012, 16:35

Facebook komentáře