Velikonoční dort
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2536
kalorií
1.0g
cukrů
174.0g
tuků
60.0g
bílkovin
Příprava
Žloutky, 150g másla, 150 g cukru a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, umleté oříšky a jogurt. Potom přimícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do těsta, které vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme v dobře vyhřáté troubě při 150 C asi 50 minut. Upečený dort necháme vychladnout, vyklopíme z formy a rozřízneme na dvě části. Spodní část natřeme tvarohovým krémem, který uděláme tak,že utřeme 10 g másla, 5 g moučkového cukru a tvaroh, potom po částech vmícháme vanilkový pudink (prášek). Potom přiklopíme horní část dortu a celý dort polijeme rozehřátou čokoládou.
Maja08. 01. 2010
Ingredience
- 4 ks vajec
- nastrouhaná kůra z 1 ks citrónu
- 220 g hrubé mouky
- 150 g cukru krupice
- 160 g másla
- 20 g mletých vlašských ořechů
- 5 g cukru moučka
- 180 ml bílého jogurtu
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 1 balení tvarohu
- 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
- 1 balení čokolády na vaření
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.