Venkovské rizoto

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
15min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

1528 kalorií
0.0g cukrů
47.0g tuků
33.0g bílkovin


Příprava

Olej i máslo rozehřejeme, jakmile je máslo roztopené a olej rozehřátý, vhodíme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přihodíme mrkev a chvíli smažíme, přidáme žampiony a ještě chvíli smažíme. Asi po 2 minutách přisypeme na malé kousky nakrájené kuřecí prso, sladkou mletou papriku a opláchnutou rýži s pohankou. Chvíli smažíme, za stálého promíchávání, než se rýže i pohanka obalí tukem.
Osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Na mírném ohni dusíme a v případě potřeby ještě podléváme. Ke konci dušení přisypeme hrášek a počkáme až celé rizoto jakoby zkrémovatí.
Můžeme podávat.

Tip k receptu

Do rizota můžeme přidat taky kukuřici, nebo místo kuřecího prsa použít kuřecí srdíčka.

přidejte na:
Sonia005

27. 02. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutne rizoto

palino 11. 04. 2016, 18:04

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
ľahké dobré rizoto

dušanka 19. 06. 2017, 19:13

Přidat komentář