Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Venkovské rizoto

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 25min
Nutriční hodnoty
1528 kalorií 0.0g cukrů 47.0g tuků 33.0g bílkovin

Příprava

Olej i máslo rozehřejeme, jakmile je máslo roztopené a olej rozehřátý, vhodíme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přihodíme mrkev a chvíli smažíme, přidáme žampiony a ještě chvíli smažíme. Asi po 2 minutách přisypeme na malé kousky nakrájené kuřecí prso, sladkou mletou papriku a opláchnutou rýži s pohankou. Chvíli smažíme, za stálého promíchávání, než se rýže i pohanka obalí tukem.
Osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Na mírném ohni dusíme a v případě potřeby ještě podléváme. Ke konci dušení přisypeme hrášek a počkáme až celé rizoto jakoby zkrémovatí.
Můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Do rizota můžeme přidat taky kukuřici, nebo místo kuřecího prsa použít kuřecí srdíčka.


Přidat na Pinterest
Sonia005

27. 02. 2012, Recept navštíven: 1436x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne rizoto

11. 04. 2016, 18:04

Přidat komentář

Facebook komentáře