Venkovské rizoto
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
15min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
1528
kalorií
0.0g
cukrů
47.0g
tuků
33.0g
bílkovin
Příprava
Olej i máslo rozehřejeme, jakmile je máslo roztopené a olej rozehřátý, vhodíme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přihodíme mrkev a chvíli smažíme, přidáme žampiony a ještě chvíli smažíme. Asi po 2 minutách přisypeme na malé kousky nakrájené kuřecí prso, sladkou mletou papriku a opláchnutou rýži s pohankou. Chvíli smažíme, za stálého promíchávání, než se rýže i pohanka obalí tukem.
Osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Na mírném ohni dusíme a v případě potřeby ještě podléváme. Ke konci dušení přisypeme hrášek a počkáme až celé rizoto jakoby zkrémovatí.
Můžeme podávat.
Tip k receptu
Do rizota můžeme přidat taky kukuřici, nebo místo kuřecího prsa použít kuřecí srdíčka.
Sonia00527. 02. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.