Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřová panenka pečená

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1064 kalorií 0.0g cukrů 100.0g tuků 30.0g bílkovin

Příprava

Vepřovou panenku podélně rozřízneme a proložíme pokrájenými plátky anglické slaniny. Na podélné misce smícháme sůl, pepř, prolisovaný česnek a nasekané bylinky (popř. sušené) a panenku ve směsi obalíme.

Brambory oloupeme, pokrájíme na tenké plátky, položíme vrstvu na vymazaný pekáček, naklademe plátky cibule, posolíme, opepříme, vložíme na ně panenku, zalijeme šlehačkou a panenku ještě zakápneme olivovým olejem a nahoru můžeme ještě položit plátky slaniny.

Pečeme v předehřáté troubě asi na 200° přibližně hodinu.


Přidat na Pinterest
Roxana

18. 09. 2013, Recept navštíven: 5088x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi lakavý recept

20. 01. 2016, 11:09

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajúci recept ak sa podarí

03. 04. 2016, 15:55

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
panenka velmi dobre urobená

29. 01. 2017, 15:53

Přidat komentář
queenofrosesconstance
Dobrý den, jsem ve vaření úplná zacatecnice a chtela bych vyzkoušet Váš recept. Čím vymazavate pekáč? Děkuji za odpověď.

queenofrosesconstance 30. 06. 2016, 10:49

queenofrosesconstance
Mohu použít olivovy olej?

queenofrosesconstance 30. 06. 2016, 10:51

Facebook komentáře