Vepřová panenka pečená
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1064
kalorií
0.0g
cukrů
100.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Vepřovou panenku podélně rozřízneme a proložíme pokrájenými plátky anglické slaniny. Na podélné misce smícháme sůl, pepř, prolisovaný česnek a nasekané bylinky (popř. sušené) a panenku ve směsi obalíme.
Brambory oloupeme, pokrájíme na tenké plátky, položíme vrstvu na vymazaný pekáček, naklademe plátky cibule, posolíme, opepříme, vložíme na ně panenku, zalijeme šlehačkou a panenku ještě zakápneme olivovým olejem a nahoru můžeme ještě položit plátky slaniny.
Pečeme v předehřáté troubě asi na 200° přibližně hodinu.
Roxana18. 09. 2013
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.