Vepřové plátky ve fazolkové omáčce

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

176 kalorií
1.0g cukrů
2.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji osmahneme. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme, až je cibule sklovitá. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme, až je maso poloměkké. Pak přidáme fazolové lusky zbavené stopek a nakrájené na menší kousky a stroužky česneku nasekané na plátky. Vše necháme dodusit doměkka. Pak zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody a dobře provaříme. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem a můžeme vypnout. Na talíři ke každé porci přidáme půl vařeného vejce. Podáváme s vařeným bramborem.

přidejte na:
Chybí obrázek

01. 08. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
recept patří mezi mé oblíbené , jen přidávám ještě špetku sušené saturejky
Přidané ingredience: saturejka

03. 04. 2015, 06:43

Chybí obrázek
chutné jedlo

15. 03. 2016, 20:26

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.