Vepřové plátky ve fazolkové omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
40min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
176
kalorií
1.0g
cukrů
2.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji osmahneme. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme, až je cibule sklovitá. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme, až je maso poloměkké. Pak přidáme fazolové lusky zbavené stopek a nakrájené na menší kousky a stroužky česneku nasekané na plátky. Vše necháme dodusit doměkka. Pak zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody a dobře provaříme. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem a můžeme vypnout. Na talíři ke každé porci přidáme půl vařeného vejce. Podáváme s vařeným bramborem.
Angel 66601. 08. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.