Vepřový steak na pepři

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1284 kalorií
0.0g cukrů
85.0g tuků
109.0g bílkovin


Příprava

Vepřovou panenku zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na 4 plátky a trochu rozklepeme. Maso osolíme, posypeme pepřem čtyř barev a pokapeme citrónem. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a na prudko osmažíme z obou stran dohněda. Podlijeme 200 ml vody, pokapeme sójovou omáčkou, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného obracení a podlití 45-55 minut na mírném plameni do měkka. Maso vyjmeme, mouku důkladně rozmícháme ve zbytku vody a za stálého míchání vlijeme do vypečené šťávy. Dochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Maso při podávání polijeme omáčkou a dozdobíme zeleninovým salátem (viz související recepty).

přidejte na:
Milena

13. 07. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšať to treba

majka 06. 12. 2016, 21:10

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
steak je chutne pripravený

katka16031 27. 02. 2017, 19:43

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
steak chuťovo vyborný

dušanka 13. 02. 2019, 21:58

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
steak perfektný

palino 28. 05. 2019, 10:54

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Panenku dusit skoro hodinu?!? A z výpeku uděláme UHO! Škoda suroviny.

Richard87 01. 06. 2012, 16:58