Vepřový steak na pepři
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1284
kalorií
0.0g
cukrů
85.0g
tuků
109.0g
bílkovin
Příprava
Vepřovou panenku zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na 4 plátky a trochu rozklepeme. Maso osolíme, posypeme pepřem čtyř barev a pokapeme citrónem. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a na prudko osmažíme z obou stran dohněda. Podlijeme 200 ml vody, pokapeme sójovou omáčkou, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného obracení a podlití 45-55 minut na mírném plameni do měkka. Maso vyjmeme, mouku důkladně rozmícháme ve zbytku vody a za stálého míchání vlijeme do vypečené šťávy. Dochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Maso při podávání polijeme omáčkou a dozdobíme zeleninovým salátem (viz související recepty).
Milena13. 07. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.