Vepřový steak na pepři

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1284 kalorií
0.0g cukrů
85.0g tuků
109.0g bílkovin


Příprava

Vepřovou panenku zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na 4 plátky a trochu rozklepeme. Maso osolíme, posypeme pepřem čtyř barev a pokapeme citrónem. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a na prudko osmažíme z obou stran dohněda. Podlijeme 200 ml vody, pokapeme sójovou omáčkou, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného obracení a podlití 45-55 minut na mírném plameni do měkka. Maso vyjmeme, mouku důkladně rozmícháme ve zbytku vody a za stálého míchání vlijeme do vypečené šťávy. Dochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Maso při podávání polijeme omáčkou a dozdobíme zeleninovým salátem (viz související recepty).

přidejte na:
Chybí obrázek

13. 07. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšať to treba

06. 12. 2016, 21:10

Chybí obrázek
steak je chutne pripravený

27. 02. 2017, 19:43

Chybí obrázek
steak chuťovo vyborný

13. 02. 2019, 21:58

Chybí obrázek
steak perfektný

28. 05. 2019, 10:54

Přidat komentář
Chybí obrázek
Panenku dusit skoro hodinu?!? A z výpeku uděláme UHO! Škoda suroviny.

Richard87 01. 06. 2012, 16:58

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.