Vepřový steak na pepři
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřovou panenku zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na 4 plátky a trochu rozklepeme. Maso osolíme, posypeme pepřem čtyř barev a pokapeme citrónem. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a na prudko osmažíme z obou stran dohněda. Podlijeme 200 ml vody, pokapeme sójovou omáčkou, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného obracení a podlití 45-55 minut na mírném plameni do měkka. Maso vyjmeme, mouku důkladně rozmícháme ve zbytku vody a za stálého míchání vlijeme do vypečené šťávy. Dochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Maso při podávání polijeme omáčkou a dozdobíme zeleninovým salátem (viz související recepty).
Milena13. 07. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 06. 12. 2016, 21:10

katka16031 27. 02. 2017, 19:43

dušanka 13. 02. 2019, 21:58

palino 28. 05. 2019, 10:54
Richard87 01. 06. 2012, 16:58