Vrstvené trojhránky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Změklé máslo s cukrem a vanikovým cukrem našleháme do pěny. Pak po jednom vešleháme vejce.
Přimícháme mouku, škrobovou moučku, mleté mandle a skořici.
Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílku.
Menší pekáček (20 x 20 cm) vymažeme máslem a na dno rozetřeme tenkou vrstvu těsta.
Vložíme do trouby, kde jsme si rozehřáli gril a chvilku grilujeme, až povrch těsta začne zlátnout.
Pekáček vyjmeme a rozetřeme další tenkou vrstvu těsta. Opět necháme chviličku pod grilem zlátnout. Postup takto opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Vystačí nám asi na sedm vrstev.
Upečené necháme vychladnout, pak nakrájíme nejprve na stejnoměrné čtverečky a pak každý čtverec překrojíme na dva trojhránky.
Trojhránky navrchu polijeme čokoládou a ozdobíme kousky oloupaných mandlí.
17. 12. 2011