Zapečené kapustičky s uzeným masem a sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1228
kalorií
1.0g
cukrů
94.0g
tuků
56.0g
bílkovin
Příprava
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno rozložíme kapustičky, na ně drobně pokrájené vařené uzené maso a zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali vajíčko. Osolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a strouhankou osmaženou na trošce másla. Poklademe tenkými plátky másla a upečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 20 minut).
Tip k receptu
Podáváme nejlépe s vařenými brambory a zeleninou
Jana Smidži19. 10. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.