Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Zapékaná rýže se šunkou, květákem a hráškem

Zapékaná rýže se šunkou, květákem a hráškem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 45min
Nutriční hodnoty
2272 kalorií 240.0g cukrů 32.0g tuků 56.0g bílkovin

Příprava

Omytou rýži necháme okapat. Máslo rozpustíme, rýži orestujeme, osolíme, posypeme vegetou a podlijeme vodou nebo vývarem. Na nejslabším plameni dusíme přikryté 25 minut. Květák rozebereme na růžičky, očistíme, opláchneme, šunku nakrájíme na kostky. Do uvařené rýže zamícháme květák, hrášek a šunku. Rýžovou směs přeložíme do vymazaného pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Před dopečením rýži zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutek. Povrch posypeme sýrem a dopečeme. Podáváme se zeleninovým salátem.


uschi3

08. 06. 2011, Recept navštíven: 1799x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře