Zapékaná rýže se šunkou, květákem a hráškem
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
2272
kalorií
240.0g
cukrů
32.0g
tuků
56.0g
bílkovin
Příprava
Omytou rýži necháme okapat. Máslo rozpustíme, rýži orestujeme, osolíme, posypeme vegetou a podlijeme vodou nebo vývarem. Na nejslabším plameni dusíme přikryté 25 minut. Květák rozebereme na růžičky, očistíme, opláchneme, šunku nakrájíme na kostky. Do uvařené rýže zamícháme květák, hrášek a šunku. Rýžovou směs přeložíme do vymazaného pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Před dopečením rýži zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutek. Povrch posypeme sýrem a dopečeme. Podáváme se zeleninovým salátem.
uschi308. 06. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.