Zdravé škvarky z hlívy
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
15min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
238
kalorií
0.0g
cukrů
13.0g
tuků
15.0g
bílkovin
Příprava
Hlívu opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtverečky. Tuhé nožičky odřízneme a schováme do polévky. Na pánvi rozehřejeme olivový nebo řepkový olej, přisypeme cibuli nakrájenou na drobno a osmažíme do sklovita. Pak přidáme nakrájenou hlívu a opékáme do červena. V polovině smažení osolíme, opepříme, okmínujeme a očesnekujeme. Když máme škvarečky hotové, přesypeme je na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme s pečivem a libovolnou zeleninou.
Tip k receptu
Je to zdravá a dietní svačinka nebo večeře.
Jana Smidži19. 04. 2016
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.