Zelený a bílý chřest s kuřetem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
25min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
1024
kalorií
0.0g
cukrů
33.0g
tuků
138.0g
bílkovin
Příprava
Oba chřesty oloupeme a zbavíme je dřevnatých konců.
Dáme vařit vodu. Nejprve dáme jen bílý chřest a vaříme ho 3 minuty. Poté přidáme zelený chřest a vaříme ještě dvě minuty.
Poté chřesty vylovíme a zchladíme studenou vodou.
Do vody z chřestů dáme kuřecí maso a vaříme 15 minut.
Mezitím si propláchneme salát a připravíme dresink: vyšleháme olej s hořčicí a citrónovou šťávou.
Na talíře rozdělíme chřest, přidáme maso natrhané vidličkou, salát a přelijeme dresinkem. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
Tip k receptu
Chřest volíme půl bílý a půl zelený. Použít můžeme také zbylé vařené kuřecí maso.
sonizna22. 01. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.