Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zelný koláč

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 15min
Nutriční hodnoty
1200 kalorií 12.0g cukrů 105.0g tuků 33.0g bílkovin

Příprava

Listové těsto si vyválíme a koláčovou formou (doporučuji vysokou aspoň 4 cm) s ní vykrojíme kolečko těsta (to bude horní díl koláče), aby byla náplň celá pokrytá. Zbylé těsto znovu zpracujeme a vyválíme.
Připravíme si koláčovou formu – vymažeme ji olejem a vysypeme hrubou moukou, nebo ji jen vyložíme pečícím papírem, co je nám milejší.
Poté do připravené koláčové formy přeneseme vyválené listové těsto, tak aby pokrylo spodní část a boky koláčové formy.
Zelí necháme vykapat přes sítko. Šťávu můžeme uchovat a použít do jiných receptů - například k okyselení polévek.
Cibuli a špek nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Po chvíli přidáme slaninu nakrájenou na kostičky. Místo slaniny můžeme použít i oblíbenou klobásu – skvěle se hodí i pikantnější klobásy. Vmícháme také kmín a med. Nakonec přidáme kysané zelí a prohřejeme. Osolíme a opepříme dle chuti.
Tuto zelnou náplň naneseme do koláče a rozprostřeme tak, aby dosahovala k okrajům koláčové formy, ale nepřesahovala je.
Poté dáme kolečko těsta, které jsme si připravili na začátku.
Rozšleháme vejce a potřeme jím okraje těsta, abychom spojili boky a horní díl.

Bulb Tip k receptu

Místo slaniny můžeme použít klobásku.


Přidat na Pinterest
sonizna

06. 10. 2015, Recept navštíven: 1625x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Jistě dobrý a chutnžý koláč

06. 10. 2015, 15:10

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný koláč

06. 10. 2015, 15:40

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre

06. 10. 2015, 15:47

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborné

29. 11. 2015, 17:49

Přidat komentář

Facebook komentáře