Borůvkové řezy
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
25min
Celkový čas
1h 55min
Porce
Nutriční hodnoty
1600
kalorií
0.0g
cukrů
123.0g
tuků
36.0g
bílkovin
Příprava
TĚSTO: Žloutky vyšleháme s vodou a cukrem do běla, přimícháme mouku, škrob nebo vanilkový prášek, olej a nakonec sníh z bílků. Pečeme 25 minut na 180°C.
NÁPLŇ: Šlehačku ušleháme se ztužovačem, přišleháme zakysanou smetanu, jogurt, džem a nakonec vlahou želatinu připravenou dle návodu.
Těsto potřeme připraveným krémem a asi 1 hodinu chladíme. Poté posypeme drcenými piškoty, pokapeme borůvkovým džemem a ozdobíme borůvkami.
linkinkatka17. 11. 2009
Ingredience
- 3 vejce
- 500 ml borůvkového jogurtu
- 3 lžíce horké vody
- 6 lžic cukru krupice
- 1 lžíce škrobové moučky nebo vanilk. pudingového prášku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce borůvkového džemu
- 6 lžic polohrubé mouky
- borůvky
- piškoty dětské
- 1 sáček ztužovače šlehačky
- 1 sáček želatiny čiré
- 1 smetana ke šlehání (šlehačka)
- 1 zakysaná smetana
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.