Bramboráková mňamka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1428
kalorií
1.0g
cukrů
106.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Uděláme klasické těsto na bramboráky. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme česnek, majoránku, vajíčko, hladkou mouku a trochu mléka. Těsto zamícháme a smažíme placičky (nejlépe v lívanečníku). Až jsou osmažené po jedné straně, otočíme je a na každou položíme kolečko tvarůžku rozkrojené napůl (kdo má rád intenzívnější vůni, dá kolečko celé). Lívanečník zakryjeme pokličkou a ztlumíme oheň. Až se tvarůžky roztečou, pokličku sundáme, zvýšíme plamen a dosmažíme do červena.
Tip k receptu
Je to výborná pochoutka například k pivu.
Jana Smidži02. 09. 2015
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.