Celozrnné jablečné hřebeny

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1520 kalorií
12.0g cukrů
45.0g tuků
28.0g bílkovin


Příprava

Jablka nastrouháme, přidáme skořici, omyté rozinky a med a poctivě mícháme, aby se med dostal všude.

Mouku, olej, sůl a mléko umícháme ve vláčné těsto, vyklopíme ho na pomoučený vál, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, aby se s ním dalo pracovat a vyválíme z něj placku o tloušťce asi 3 mm. Těsto nakrájíme na čtverce asi 8x8cm. Na každý čtverec dáme lžíci jablečné směsi, přehneme ho v půli, okraje přimáčkneme k sobě a nožem nebo nůžkami pokrájíme kraj, aby nám po upečení vznikli hřebínky. Klademe na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 210 ºC asi 35-40 minut.

Tip k receptu

Takto připravené hřebeny neobsahují žádný rafinovaný cukr a díky celozrnným moukám jsou ultrazdravé:)

přidejte na:
Peta S

21. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na jablečne hrebene je velmi zdravý a nie je ani náročný na prípravu

dušanka 27. 10. 2016, 21:10

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept vyskúšaný, velmi chutné

palino 02. 05. 2017, 13:10

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

Svetlana 21. 10. 2019, 21:00

Přidat komentář