Celozrnné jablečné hřebeny
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1520
kalorií
12.0g
cukrů
45.0g
tuků
28.0g
bílkovin
Příprava
Jablka nastrouháme, přidáme skořici, omyté rozinky a med a poctivě mícháme, aby se med dostal všude.
Mouku, olej, sůl a mléko umícháme ve vláčné těsto, vyklopíme ho na pomoučený vál, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, aby se s ním dalo pracovat a vyválíme z něj placku o tloušťce asi 3 mm. Těsto nakrájíme na čtverce asi 8x8cm. Na každý čtverec dáme lžíci jablečné směsi, přehneme ho v půli, okraje přimáčkneme k sobě a nožem nebo nůžkami pokrájíme kraj, aby nám po upečení vznikli hřebínky. Klademe na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 210 ºC asi 35-40 minut.
Tip k receptu
Takto připravené hřebeny neobsahují žádný rafinovaný cukr a díky celozrnným moukám jsou ultrazdravé:)
Peta S21. 01. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzidušanka 27. 10. 2016, 23:10
© 2024, Railsformers s.r.o.