Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Celozrnné jablečné hřebeny

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1520 kalorií 12.0g cukrů 45.0g tuků 28.0g bílkovin

Příprava

Jablka nastrouháme, přidáme skořici, omyté rozinky a med a poctivě mícháme, aby se med dostal všude.

Mouku, olej, sůl a mléko umícháme ve vláčné těsto, vyklopíme ho na pomoučený vál, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, aby se s ním dalo pracovat a vyválíme z něj placku o tloušťce asi 3 mm. Těsto nakrájíme na čtverce asi 8x8cm. Na každý čtverec dáme lžíci jablečné směsi, přehneme ho v půli, okraje přimáčkneme k sobě a nožem nebo nůžkami pokrájíme kraj, aby nám po upečení vznikli hřebínky. Klademe na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 210 ºC asi 35-40 minut.

Bulb Tip k receptu

Takto připravené hřebeny neobsahují žádný rafinovaný cukr a díky celozrnným moukám jsou ultrazdravé:)


Přidat na Pinterest
Peta S

21. 01. 2010, Recept navštíven: 4582x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na jablečne hrebene je velmi zdravý a nie je ani náročný na prípravu

27. 10. 2016, 21:10

Přidat komentář

Facebook komentáře