Celozrnné jablečné hřebeny

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1520 kalorií
12.0g cukrů
45.0g tuků
28.0g bílkovin


Příprava

Jablka nastrouháme, přidáme skořici, omyté rozinky a med a poctivě mícháme, aby se med dostal všude.

Mouku, olej, sůl a mléko umícháme ve vláčné těsto, vyklopíme ho na pomoučený vál, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, aby se s ním dalo pracovat a vyválíme z něj placku o tloušťce asi 3 mm. Těsto nakrájíme na čtverce asi 8x8cm. Na každý čtverec dáme lžíci jablečné směsi, přehneme ho v půli, okraje přimáčkneme k sobě a nožem nebo nůžkami pokrájíme kraj, aby nám po upečení vznikli hřebínky. Klademe na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 210 ºC asi 35-40 minut.

Tip k receptu

Takto připravené hřebeny neobsahují žádný rafinovaný cukr a díky celozrnným moukám jsou ultrazdravé:)

přidejte na:
Chybí obrázek

21. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
recept na jablečne hrebene je velmi zdravý a nie je ani náročný na prípravu

27. 10. 2016, 21:10

Chybí obrázek
recept vyskúšaný, velmi chutné

02. 05. 2017, 13:10

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.