Čína podle Tatiany

Obtížnost

Čas přípravy

3h 10min
Čas vaření
35min

Celkový čas

3h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

2032 kalorií
0.0g cukrů
103.0g tuků
14.0g bílkovin


Příprava

Kýtu nebo plecko si nakrájíme na tenké nudličky a nasolíme je. Namočíme je do marinády, kterou si připravíme z oleje, sojovky, worcesteru a solamylu. Necháme minimálně 2-3 h odležet v lednici. Pak maso i se šťávou zprudka orestujeme, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a necháme dusit. Až je maso měkké, přidáme zeleninu a povaříme. Nakonec přidáme nasekané bylinky a prohřejeme. Pokrm se nám krásně provoní. Podáváme s pečenými nudlemi nebo rýží.

Tip k receptu

Bylinky seženete v balení v supermarketu (je to bylinková směs na čínu). Klidně přidejte do jídla i čínské houby nebo žampiony či hlívu...prostě dle vaší chuti.

přidejte na:
Chybí obrázek

26. 10. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Chybí obrázek
Chci se zeptat na tu thajskou bazalku, je nějaký rozdíl od té naší třeba ve vůni? Děkuji za odpověď.

Angel 666 26. 10. 2009, 09:01

Chybí obrázek
Dá se čerstvá thajská bazalka běžně koupit v obchodech?

vall 26. 10. 2009, 10:19

Chybí obrázek
Určitě se thajská bazalka dá koupit a v obchodě mezi čerstvými bylinkami ji najdete ve směsi "asia mix". Jinak je to uplně jina vune ciny, nez na jakou jste zvyklí...fakt doporucuju :-)

Tatiana 25. 11. 2009, 09:01

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.