Císařský řízek
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
720
kalorií
1.0g
cukrů
58.0g
tuků
19.0g
bílkovin
Příprava
Rozšleháme vejce a vmícháme postupně další suroviny - obě omáčky, obě hořčice, sůl, pepř, prolisovaný česnek a na závěr Solamyl. Necháme tuto směs asi 10 minut odležet. Mezitím si naklepeme plátky masa a poté je po obou stranách obalujeme ve směsi a vkládáme do misky. Zbylou směs nalijeme na plátky, přikrejeme misku buď víčkem nebo alobalem a necháme v chladničce do druhého dne. Čím déle jsou ve směsi, tím jsou pikantnější. Rozpálíme si tuk a vkládáme do něj řízky i se směsí. Trochu ztlumíme žár a přiklopíme pokličkou. Necháme usmažit dozlatova po obou stranách. Podáváme se zeleninou a bramborovou kaší.
Petronila Havelkova22. 10. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenziSvetlana 08. 05. 2017, 15:27
© 2024, Railsformers s.r.o.