Citrónové rizoto s hráškem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
1120
kalorií
2.0g
cukrů
89.0g
tuků
47.0g
bílkovin
Příprava
Šalotku nasekáme na jemno. Osmažíme ji na olivovém oleji.
Přidáme rýži a pořádně zamícháme.
Zalijeme vínem a vývarem, přidáme šťávu a kůru z citrónu a vaříme 15 minut.
Poté přidáme sůl a pepř, většinu nastrouhaného parmezánu a vaříme ještě 5 minut.
Podáváme posypané zbylým parmezánem, vlašskými ořechy a nasekanou petrželkou.
Tip k receptu
Citrónová kůra je velmi aromatická - její množství uvážíme dle chuti.
sonizna16. 10. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.