Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Citronový koláč s peřinkou

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 1h 15min
Nutriční hodnoty
2472 kalorií 180.0g cukrů 113.0g tuků 15.0g bílkovin

Příprava

V robotu, nebo rukou dobře promícháme suché suroviny na korpus. Poté přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto. Musíme pracovat rychle, aby těsto bylo ve výsledku křehké. Máslo nesmí zteplat. Pokud těsto není hladké, přidáme lžíci vody a znovu propracujeme. Zabalíme jej do potravinové fólie a necháme v lednici aspoň 30 minut uležet.
Poté vyjmeme, vyválíme a vyložíme těstem formu o průměru 20 cm. Pokryjeme i okraje. Dno propícháme a těsto dáme do mrazáku. Troubu si rozehřejeme na 200°C a jakmile má požadovanou teplotu, vyjmeme těsto z mrazáku, vyložíme ho pečícím papírem a posypeme fazolemi, aby těsto nenabylo. Pečeme v troubě asi 20 minut. Vyjmeme a necháme chladnout, mezitím si připravíme náplň.
Smícháme mouku, škrob, cukr a sůl ve větším hrnci, přidáme vodu, citronovou kůru i šťávu. Dobře promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme máslo a odstavíme, promícháváme dokud se máslo nerozpustí. V mističce si vyšleháme metličkou žloutky a za stálého míchání přilijeme asi 1 dcl citronového krému. Poté můžeme vše nalít zpět do hrnce a za stálého míchání a při mírném plameni přivedeme k varu, dokud krém nezhoustne. Nalijeme na korpus a z ingrediencí na korpus si vyšleháme pevný tuhý sníh, kterým krém i korpus přikryjeme. Pečeme asi 15 minut, dokud peřinka není zlatavá.


Přidat na Pinterest
Sonia005

09. 01. 2013, Recept navštíven: 1551x


Přidat recenzi
Sonia005
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Pracný ale výborný. Opět jsem se držela postupu a musím říct že na můj vkus byl trochu zdlouhavý. Doporučuji na lepší příležitosti typu Valentýn, svátek, narozeniny.....u nás ale zmizel velice rychle. Doporučuji nešidit sníh a udělat ho opravdu tuhý s troškou cukru aby dobře držel.
Přidané ingredience: Dle receptu

17. 04. 2013, 08:12

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dost narocná príprava

22. 04. 2016, 10:19

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
oplatí sa urobiť

30. 08. 2016, 19:27

Přidat komentář

Facebook komentáře