Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Citronový koláč s peřinkou

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 35min
Celkový čas: 1h 15min , porce

2472 kalorií, 180.0g cukrů, 113.0g tuků, 15.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

V robotu, nebo rukou dobře promícháme suché suroviny na korpus. Poté přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto. Musíme pracovat rychle, aby těsto bylo ve výsledku křehké. Máslo nesmí zteplat. Pokud těsto není hladké, přidáme lžíci vody a znovu propracujeme. Zabalíme jej do potravinové fólie a necháme v lednici aspoň 30 minut uležet.
Poté vyjmeme, vyválíme a vyložíme těstem formu o průměru 20 cm. Pokryjeme i okraje. Dno propícháme a těsto dáme do mrazáku. Troubu si rozehřejeme na 200°C a jakmile má požadovanou teplotu, vyjmeme těsto z mrazáku, vyložíme ho pečícím papírem a posypeme fazolemi, aby těsto nenabylo. Pečeme v troubě asi 20 minut. Vyjmeme a necháme chladnout, mezitím si připravíme náplň.
Smícháme mouku, škrob, cukr a sůl ve větším hrnci, přidáme vodu, citronovou kůru i šťávu. Dobře promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme máslo a odstavíme, promícháváme dokud se máslo nerozpustí. V mističce si vyšleháme metličkou žloutky a za stálého míchání přilijeme asi 1 dcl citronového krému. Poté můžeme vše nalít zpět do hrnce a za stálého míchání a při mírném plameni přivedeme k varu, dokud krém nezhoustne. Nalijeme na korpus a z ingrediencí na korpus si vyšleháme pevný tuhý sníh, kterým krém i korpus přikryjeme. Pečeme asi 15 minut, dokud peřinka není zlatavá.

Sonia005

09. 01. 2013, Recept navštíven: 1239x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Citrónový koláč

Citrónový koláč

Vejce ušleháme s 225 g cukru do pěny. Přidáme rozpuštěný pokrmový tuk, mouku smíchanou s kypřícím práškem d...

Citrónový korpus

Citrónový korpus

Máslo, 3 lžičky cukru zpracujeme s moukou a kypřící práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které necháme odp...

Citrónový koláč I.

Citrónový koláč I.

Korpus uděláme z 150 g hl. mouky, 100 g másla, 80 g cukru, 2 žloutků a soli. V mixéru necháme promísit mouk...

Citronový koláč

Citronový koláč

Na těsto potřebujeme: Mouku, cukr moučka, špetku soli, mandle, 125 g másla (změklého), 1 žloutek a 4 lžíce ...

Citronový koláč s peřinkou

Citronový koláč s peřinkou

V robotu, nebo rukou dobře promícháme suché suroviny na korpus. Poté přidáme máslo a vypracujeme hladké těs...

Zobrazit všechny podobné recepty k Citronový koláč s peřinkou Link-arrow

Přidat recenzi
Sonia005
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Pracný ale výborný. Opět jsem se držela postupu a musím říct že na můj vkus byl trochu zdlouhavý. Doporučuji na lepší příležitosti typu Valentýn, svátek, narozeniny.....u nás ale zmizel velice rychle. Doporučuji nešidit sníh a udělat ho opravdu tuhý s troškou cukru aby dobře držel.
Přidané ingredience: Dle receptu

17. 04. 2013, 08:12

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dost narocná príprava

22. 04. 2016, 10:19

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
oplatí sa urobiť

30. 08. 2016, 19:27

Přidat komentář

Facebook komentáře