Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vánoční cukroví: inspirace a tipy na letošní Vánoce

9796_small

Opět se k nám nezadržitelně blíží Vánoce a s nimi i nákupy, výzdoba a v neposlední řadě také pečení cukroví. Ani my nezůstáváme dlouho pozadu a začali jsme plnit kategorii cukroví. Naleznete u nás klasické recepty vánočního cukroví, jakými jsou vanilkové rohlíčky, linecké cukroví, ischelské dortíčky, šuhajdy, pařížské rohlíčky, sandokanovy oči, medvědí tlapky, včelí úlky nebo kokosky. Rovněž se můžete nechat inspirovat výbornými vánočními perníčky nebo perníčky, které by se měly péci už v říjnu nebo listopadu, aby krásně změkly. Nesmíme zapomínat na třené cukroví či šátečky s výtečnou náplní podle vlastní chuti. Kromě těchto tradičních receptů nabízíme i zvláštní cukrovinky jako je cuketový perník nebo opilé švestky v čokoládě. Nabízíme vám také recepty na domácí bonbóny Rafaelo. Určitě u nás najdete i chutné krémy a polevy, se kterými můžete cukrovinky dle vlastní fantazie obměňovat nebo s nimi experimentovat a pomocí potravinářských barviv jim dodávat barvy a příchutě. Máte-li však sami své oblíbené recepty, podělte se s námi.

Fotogalerie

Šéfredaktor

20. 10. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Roxana
Tak to se moc těším, při stěhováni jsem ztratila sešit s rodinnými recepty, to je těžká ztráta a navíc se mi rozbil PC a harddisk nikdo neotevře, takže zbytek nemám taky..jsem jak novomanželka - po 30ti letech, inu život tropí hloupostí. Díííky !

Roxana 28. 10. 2009, 07:59

veerac
Letos se nějak na ty vánoce netěším a je to rok od roku horší. Snad také něco upeču a pak pošlu recept.

veerac 13. 11. 2009, 21:48

veka
Já se musím přiznat, že se na Vánoce těším a už teď se těším nanějaké nové recepty, které vyzkouším

veka 16. 11. 2009, 21:27

veerac
Já také ráda zkouším nové recepty. Pravidelně dělám 4 druhy osvědčených receptů a pak musím pár druhů udělat nové.

veerac 16. 11. 2009, 21:55

Roxana
Když byly děti malé dělala jsem asi 12 druhů cukroví a ještě měla pocit, že je to málo! Dneska mne to nebaví, pak mne to třeba chytne, ale ony potvory, ač je jim hodně přes 20 a žijí jinde, nedají pokoj. Ale vidím to tak, že se vezmu pár dnů dovolené.

Roxana 17. 11. 2009, 09:25

veerac
Já zase hodně cukroví rozdám. Mám z toho hezký pocit, když mi to někdo pochválí.

veerac 17. 11. 2009, 19:17

Roxana
No jo, vždyť já vlastně taky...děti bydlí s partnery jinde, rodiče jsou staří a blbý je, že manžel má cukrovku - poslední roky, tak peču z cukru pro diabetiky, oblíbila jsem si jeden, teď nevím název, ale je k nerozeznání, nepozná nikdo nic...

Roxana 17. 11. 2009, 19:44

Šéfredaktor
Tak sem s ním, Roxano :-)

Šéfredaktor 18. 11. 2009, 12:18

Roxana
No pitomá už jsem zdatně, ale však já si vzpomenu a když ne, tak jsem si aspoň napsala, kde ho mám napsaný - ten název! Prodává se pouze - tedy jinde jsem ho neviděla, v prodejnách NORMA, zatím komu jsem ho doručila, byl spokojen a zůstal věrný! Večer to najdu a napíšu název, diabetiků je....

Roxana 18. 11. 2009, 14:06

veerac
Také jsem vždy chtěla vyzkoušet diabetické cukroví, ale už to neni akutní, ale je spousta diabetiků, tak by se hodil.

veerac 18. 11. 2009, 17:50

Roxana
Tak a mám ho! Ten diabetický cukr se jmenuje SUCOFIN dia, já ho opravdu viděla jenom v prodejně NORMA, kam jsem pravidelně v Praze chodila. Nejsem sama, kdo si ho chválí. Je ho 1kg krabička a stojí 49,90 Kč. Sladí asi malinko víc než ostatní cukry, ale to dia dělávají. Mám jich doma víc, většinou sladí 3x tolik, ale tohle zase ne! Rozhodně ho dejte mémě než práškového, každý si to musí zkusit, ale já stejně šidila i na práškovém, mně vždy vánoční cukroví připadalo přeslazené.

Roxana 18. 11. 2009, 18:14

Roxana
SUCOFIN dia pořád prodávají v Normě, syn mi 2 přivezl, jinde je nemají. Jinak na pečení nemá chybu, nepoznáte nic. Jiný cukr jsem letos vůbec nepoužila, kromě obalování rohlíčků - to klasičký moučkový a vanilkovým.

Roxana 29. 12. 2009, 10:18

veerac
To jsou tabletky nebo prášek?

veerac 29. 12. 2009, 19:25

Roxana
V krabici pytlík s normálním obsahem - cukr, prášky nemám ráda a ty sladidla z lékárny, co sladí 3x tolik taky ne..jen když to musí být...na pečení jedině tohle, dávám sice trochu míň, ale to jsem dávala i moučkového, nemám ráda přeslazené věci a naštěstí rodina taky ne i když mlsají dost. Fakt to nikdo nepozná.

Roxana 30. 12. 2009, 09:46

veerac
Hlavně, že jsem byla dneska v Normě a pořád co tam ještě chci koupit. Myslíš, že jsem si na to vzpomněla? Samožřejmě, až když toto čtu.

veerac 30. 12. 2009, 18:19

Roxana
To mi vůbec neříkej, já doma pro jednu věc jdu i 6x, protože cestou potkám něco důležitého, když se tak nestane, zapomenu na místě pro co jdu. S obchody to není lepší, vzpomenu si doma, co jsem chtěla koupit. Do DM jsem šla 3x než jsem si vzpomněla co tam chci, tím myslím 3 dny..doma jsem to ale věděla dobře.

Roxana 30. 12. 2009, 19:31

veerac
Já jsem šla pro sůl tak dlouho, že jsem si ji musela půjčit u sousedky a pak už jsem si zapamatovala, že mám dluh a to už na to myslím a koupila jsem ji hned.

veerac 30. 12. 2009, 20:49

Roxana
Jo, to se stává! Taky jsem tam byla jednou pro papriku, ale horší je, že teď mám strach, že na to zapomenu a někde to radši píšu, protože to pustím z hlavy a nevrátím, no to by byla ostuda, na tohle nejsem ! Ale blbá to jsem nějak poslední dobou dost.

Roxana 31. 12. 2009, 09:29

veerac
Je to zvlášťní, ale když si někde něco půjčím, tak si to pamatuji až tak, že to dokonce někdy vracím i 2x. Prostě zapomenu, že jsem to už vrátila.

veerac 31. 12. 2009, 12:54

Roxana
To je něco, tak - dřív se mi to nestávalo, já bych zapomněla a Ty zapomeneš, žes už to vrátila..to je dobrý, prostě zapomínáme obě, ale máme to nastavené nějak jinak!

Roxana 31. 12. 2009, 15:41

Ajaja
Já už si taky zvykla, že když vařím a jdu si pro něco třeba do špajzky, tak se v cíli pro ztrátu paměti musím otočit, vrátit se do výchozího místa (zpravidla sporák), tam si vzpomenu, pro co jsem to vlastně šla, a potom hupky dupky znovu....

Ajaja 01. 01. 2010, 10:50

Roxana
Jenom jednou? Bude hůř....

Roxana 01. 01. 2010, 14:19

veerac
Nedělal někdo z vás na vánoce bonbóny ferero? Mně se nepovedly, protože jsem neměla napsaný postup a tak se to jen patlalo a patlalo.

veerac 01. 01. 2010, 15:28

Ajaja
Tak já si zatím jen uložila recept... A v čem se Ti nepovedly ? Čím myslíš, že to bylo ? Ono kolikrát hodně záleží na takových těch dalších finesách, které běžný pracovní postup neobsahuje....

Ajaja 01. 01. 2010, 16:26

veerac
Já jsem všechny suroviny postupně přidávala do mlékovaru a každou jsem chvilku povařila. Neumím si představit, že pudinkový prášek by se nepovařil.

veerac 02. 01. 2010, 11:23

Ajaja
Tak zatím jsem se jinde s receptem, kde se pudingový prášek nevaří, také nesetkala. Ale asi by to nebylo nic proti ničemu...?

Ajaja 02. 01. 2010, 11:48

veerac
To nevadí, já to zkusím znova, dcera má v únoru svátek a zrovna nemusí dorty.

veerac 02. 01. 2010, 12:13

Roxana
škrob je od toho aby se povařil ne?

Roxana 02. 01. 2010, 16:25

Ajaja
Nebo pekl - někde mám recept na moc dobrou buchtu, kde místo mouky je pudinkový prášek.

Ajaja 02. 01. 2010, 16:41

veerac
To samé co píšete, jsem si myslela také a proto to špatně dopadlo. Znova jsem se pídila po postupu a bylo mi řečeno, že jen tuk se rozpustí a pak se suroviny do toho postupně zamíchají. To znamená i prášek do pudinku, tak doufám, že v tom nebude cítit - jako když se málo povaří pudink. Má potom divnou chuť.

veerac 03. 01. 2010, 12:50

veerac
Ten recept mám také. Jmenuje se Pudinková bábovka, ale je možné, že ji někdo má i pod jiným názvem.

veerac 03. 01. 2010, 12:55

Ajaja
A nemá to být takový ten puding, co se nevaří ? Od Oetkera ?

Ajaja 03. 01. 2010, 17:35

veerac
Ne, tam se dává obyčejný přáškový pudink např. značka Amyl úplně stačí, ale záleží to na každým co tam dá, mimo ty, co se nevaří.

veerac 04. 01. 2010, 17:08

Thumb
Sucofin sladidlo opravdu nema chybu pouzivam ho uz 4r.a jsem spokojena,cukrovi nema chybu.kupuji nho take v kauflandu.

jedlickovamarketa 12. 03. 2013, 09:56

Thumb
Sucofin sladidlo opravdu nemá chybu použivám ho všude tak kde je potřeba cukr manžel ma cukrovku,kupuji ho v kauflandu a v norně

Markéta 12. 03. 2013, 10:16

Facebook komentáře