Pařížské rohlíčky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Suroviny na těsto (12,5 dkg mletých ořechů, 12,5 dkg přesáté strouhanky, 25 dkg moučkového cukru,1 vejce a 1 bílek) zpracujeme. Tvoříme z něj malé rohlíčky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C.
Dále si utřeme suroviny (20 dkg másla, rum a cukr dle chuti) na náplň. Necháme stát a uvaříme krém z 1/4 l mléka, 3 lžic solamylu a 3 lžic hladké mouky. Až krém zchladne, přidáváme ho po částech k náplni a dobře vmícháme. Dostaneme krásně hladkou hmotu.
Na upečené a vychladlé rohlíčky tlačíme sáčkem tu krásně hladkou hmotu. Dáme do ledničky.
Připravíme polevu. Všechny ingredience (4 dkg 100% tuku, 4 dkg mletého cukru, 1 lžíce kakaa a 1 lžička solamylu) mícháme ve vodní lázni, až je hmota pěkně hladká.
Vrchní část rohlíčků máčíme v polevě. Po ztuhnutí polevy ukládáme rohlíčky do krabice a necháme několik dnů proležet.
Toto cukroví jde u nás nejvíc na odbyt. Je vynikající, i když trochu pracnější.
25. 09. 2009