Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pařížské rohlíčky

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 2h 0min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 2h 50min , porce

4340 kalorií, 5.0g cukrů, 262.0g tuků, 51.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Suroviny na těsto (12,5 dkg mletých ořechů, 12,5 dkg přesáté strouhanky, 25 dkg moučkového cukru,1 vejce a 1 bílek) zpracujeme. Tvoříme z něj malé rohlíčky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C.
Dále si utřeme suroviny (20 dkg másla, rum a cukr dle chuti) na náplň. Necháme stát a uvaříme krém z 1/4 l mléka, 3 lžic solamylu a 3 lžic hladké mouky. Až krém zchladne, přidáváme ho po částech k náplni a dobře vmícháme. Dostaneme krásně hladkou hmotu.
Na upečené a vychladlé rohlíčky tlačíme sáčkem tu krásně hladkou hmotu. Dáme do ledničky.
Připravíme polevu. Všechny ingredience (4 dkg 100% tuku, 4 dkg mletého cukru, 1 lžíce kakaa a 1 lžička solamylu) mícháme ve vodní lázni, až je hmota pěkně hladká.
Vrchní část rohlíčků máčíme v polevě. Po ztuhnutí polevy ukládáme rohlíčky do krabice a necháme několik dnů proležet.
Toto cukroví jde u nás nejvíc na odbyt. Je vynikající, i když trochu pracnější.

labe

25. 09. 2009, Recept navštíven: 16280x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Suroviny na těsto (12,5 dkg mletých ořechů, 12,5 dkg přesáté strouhanky, 25 dkg moučkového cukru,1 vejce a ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pařížské rohlíčky Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Ovšem ta chuť za tu pracnost stojí.

Ajaja 02. 01. 2010, 21:11

veerac
Také jsem je už dělala i když jiný recept a opravdu je to pracné, ale dobré.

veerac 23. 01. 2010, 20:19

Ajaja
Teď v sobotní příloze Práva se objevily zajímavé recepty na rohlíčky (i když ne tyto), tak některý vyzkouším a dám referenci - jsou jak naslano, tak nasladko.

Ajaja 24. 01. 2010, 06:58

veerac
Já mám tolik receptů, že je snad do smrti nestihnu vyzkoušet, ale snažim se jich zkusit co nejvíc. Doma mi říkají, že si připadají jako pokusný králíci. Proč nedělám co už je vyzkoušený a dobrý, ale takhle by přece nepoznali jiné dobré jídlo.

veerac 24. 01. 2010, 19:44

Ajaja
I já musela slíbit, že štrůdl, croisantové rohlíčky a rumovo-jablečný koláč budou stálice a mezitím mohu proložit "experiment" :-)

Ajaja 25. 01. 2010, 21:20

veerac
To já raději nic neslibuji, peču co mě právě napadne a hlavně jestli na to mám doma suroviny i když štrůdl patří také do oblíbených a mám jich více receptů. Hraběnčiny řezy také nejsou k zahození.

veerac 26. 01. 2010, 19:10

Ajaja
No ono by se těch dobrot našlo.... Ale zkus vzít chlapovi pevný bod ve vesmíru :-)))

Ajaja 27. 01. 2010, 16:43

veerac
To já mu jej klidně vezmu a když se mu to nelíbí, tak ať se zařídí podle sebe. Prostor mu na to dám.

veerac 27. 01. 2010, 19:23

Ajaja
A to ne, pevný bod je třeba, toho se zase musí chytit, aby srovnal krok...

Ajaja 29. 01. 2010, 16:38

Ajaja
... k životu čelem....

Ajaja 30. 01. 2010, 13:08

veerac
Také by se dalo říct k pohovce čelem.

veerac 30. 01. 2010, 17:44

labe
Proč si nejdete povídat do diskuzního fóra? Toto co si píšete nemá nic společného s receptem.

labe 30. 01. 2010, 18:14

veerac
Máš pravdu, tak já se polepším.

veerac 31. 01. 2010, 17:20

Facebook komentáře