Cukroví od berušek

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

45min
Čas vaření
10min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

162 kalorií
5.0g cukrů
1.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme 150 g změklého másla, mleté mandle, 60 g cukru, žloutek a vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odležet v chladu. Pak těsto vyválíme a vykrajujeme lístky, které naskládané na plech s pečícím papírem a upečeme do světle růžova.
Necháme vychladnout na rovné ploše.
Zatím si připravíme krém: z mléka a 1 lžíce polohrubé mouky uvaříme kaši, necháme ji vychladnout, občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. 100 g másla utřeme s 100 g cukru, postupně přidáváme vychladlou kaši, rum a nakonec vmícháme 40 g marcipánu, nastrouhaného najemno.
Hotovým krémem slepujeme po dvou vychladlé lístky.
Bílou čokoládovou polevu si rozehřejeme a obarvíme několika kapkami zelené barvy. Zbylý marcipán obarvíme červeným barvivem a vytvarujeme podlouhlá tělíčka berušek.
Naplněné cukroví polijeme obarvenou polevou a doprostřed posadíme marcipánovou berušku.
Nakonec si rozehřejeme čokoládu a párátkem domalujeme beruškám hlavičku, krovky a tečky. Necháme dobře zaschnout.

přidejte na:
Angel 666

22. 12. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Velmi dobrý recept.
Přidané ingredience: nic jiného jsem nepřidávala
maruskaji 12. 02. 2013, 17:47
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
v&borný recept, su prekrasne
hanka 19. 11. 2016, 18:18
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzeraju velmi lakavo, vyskúšam
katka16031 22. 02. 2017, 21:03