Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Cukroví od berušek

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 55min
Nutriční hodnoty
162 kalorií 5.0g cukrů 1.0g tuků 1.0g bílkovin

Příprava

Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme 150 g změklého másla, mleté mandle, 60 g cukru, žloutek a vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odležet v chladu. Pak těsto vyválíme a vykrajujeme lístky, které naskládané na plech s pečícím papírem a upečeme do světle růžova.
Necháme vychladnout na rovné ploše.
Zatím si připravíme krém: z mléka a 1 lžíce polohrubé mouky uvaříme kaši, necháme ji vychladnout, občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. 100 g másla utřeme s 100 g cukru, postupně přidáváme vychladlou kaši, rum a nakonec vmícháme 40 g marcipánu, nastrouhaného najemno.
Hotovým krémem slepujeme po dvou vychladlé lístky.
Bílou čokoládovou polevu si rozehřejeme a obarvíme několika kapkami zelené barvy. Zbylý marcipán obarvíme červeným barvivem a vytvarujeme podlouhlá tělíčka berušek.
Naplněné cukroví polijeme obarvenou polevou a doprostřed posadíme marcipánovou berušku.
Nakonec si rozehřejeme čokoládu a párátkem domalujeme beruškám hlavičku, krovky a tečky. Necháme dobře zaschnout.


Přidat na Pinterest
Angel 666

22. 12. 2009, Recept navštíven: 3343x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Velmi dobrý recept.
Přidané ingredience: nic jiného jsem nepřidávala

12. 02. 2013, 16:47

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
v&borný recept, su prekrasne

19. 11. 2016, 17:18

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzeraju velmi lakavo, vyskúšam

22. 02. 2017, 20:03

Přidat komentář
passita
vypadá to krásně

passita 08. 01. 2010, 17:58

mixi
Jo, cukrovi krasne a zmena. Dobry napad to je, zarazuji do svych receptu a na vanoce urcite budou.

mixi 08. 08. 2011, 00:00

Facebook komentáře