Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Cukroví od berušek

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 45min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 55min , porce

162 kalorií, 5.0g cukrů, 1.0g tuků, 1.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme 150 g změklého másla, mleté mandle, 60 g cukru, žloutek a vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odležet v chladu. Pak těsto vyválíme a vykrajujeme lístky, které naskládané na plech s pečícím papírem a upečeme do světle růžova.
Necháme vychladnout na rovné ploše.
Zatím si připravíme krém: z mléka a 1 lžíce polohrubé mouky uvaříme kaši, necháme ji vychladnout, občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. 100 g másla utřeme s 100 g cukru, postupně přidáváme vychladlou kaši, rum a nakonec vmícháme 40 g marcipánu, nastrouhaného najemno.
Hotovým krémem slepujeme po dvou vychladlé lístky.
Bílou čokoládovou polevu si rozehřejeme a obarvíme několika kapkami zelené barvy. Zbylý marcipán obarvíme červeným barvivem a vytvarujeme podlouhlá tělíčka berušek.
Naplněné cukroví polijeme obarvenou polevou a doprostřed posadíme marcipánovou berušku.
Nakonec si rozehřejeme čokoládu a párátkem domalujeme beruškám hlavičku, krovky a tečky. Necháme dobře zaschnout.

Angel 666

22. 12. 2009, Recept navštíven: 3198x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Cukroví od berušek

Cukroví od berušek

Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme 150 g změklého másla, mleté mandle, 60 g cukru, žloutek a vypracuj...

Zobrazit všechny podobné recepty k Cukroví od berušek Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Velmi dobrý recept.
Přidané ingredience: nic jiného jsem nepřidávala

12. 02. 2013, 16:47

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
v&borný recept, su prekrasne

19. 11. 2016, 17:18

Přidat komentář
passita
vypadá to krásně

passita 08. 01. 2010, 17:58

mixi
Jo, cukrovi krasne a zmena. Dobry napad to je, zarazuji do svych receptu a na vanoce urcite budou.

mixi 08. 08. 2011, 00:00

Facebook komentáře