Divoký králík z francouzskou omáčkou

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

128 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
7.0g bílkovin


Příprava

Očisteného divého králika oplachneme, pokrájame na porcie, prešpikujeme slaninou, pridáme zrnka čierneho a nového korenia, bobkový list a na masle upečieme domäkka. Občas podlievame vodou.
Potom pripravíme omáčku: rozotrieme alebo prelisujeme 8 strúčikov cesnaku na kašičku, pridáme 3 žĺtky, štipku soli, troška mletého čierneho korenia a za stáleho miešania prikvapkávame olej, kým nezískame omáčku, hustú ako majonéza(môžeme použiť elektrický šľahač). Pridáme trochu vlažnej vody asi 2-3 lyžice a dôkladne rozmiešame. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu.

Tip k receptu

Upečeného králika podávame poliateho omáčkou, s bielym pečivom a dusenými jablkami.

přidejte na:
Chybí obrázek

22. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborný recept

11. 11. 2015, 10:38

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.