Divoký králík z francouzskou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
128
kalorií
1.0g
cukrů
1.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Očisteného divého králika oplachneme, pokrájame na porcie, prešpikujeme slaninou, pridáme zrnka čierneho a nového korenia, bobkový list a na masle upečieme domäkka. Občas podlievame vodou.
Potom pripravíme omáčku: rozotrieme alebo prelisujeme 8 strúčikov cesnaku na kašičku, pridáme 3 žĺtky, štipku soli, troška mletého čierneho korenia a za stáleho miešania prikvapkávame olej, kým nezískame omáčku, hustú ako majonéza(môžeme použiť elektrický šľahač). Pridáme trochu vlažnej vody asi 2-3 lyžice a dôkladne rozmiešame. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu.
Tip k receptu
Upečeného králika podávame poliateho omáčkou, s bielym pečivom a dusenými jablkami.
Jozef22. 11. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.