Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Dort s jablkovým pyré

Dort s jablkovým pyré
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 40min , porce

2796 kalorií, 4.0g cukrů, 122.0g tuků, 49.0g bílkovin

Příprava

Těsto:
Smícháme žloutky s krystalovým cukrem, přidáme teplou vodu, olej a rum. V jiné míse důkladně promícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Poté přidáme ke žloutkové směsi, promícháme a vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě při 170°C 45-50 minut.
Po upečení korpus vyklopíme, necháme vychladnout a rozkrojíme nejlépe na 3 pláty. Každý potřeme náplní z jablečného pyré, povrch dortu polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme lentilkami.
Náplň:
Jablka oloupeme, vyjádříme, nastrouháme a společně s vodou a krupicovým cukrem dusíme asi 15 minut. Poté přidáme mléko, vanilkový pudink a ještě povaříme do zhoustnutí.

katka16031

30. 11. 2009, Recept navštíven: 1773x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Dort s jablkovým pyré

Dort s jablkovým pyré

Těsto: Smícháme žloutky s krystalovým cukrem, přidáme teplou vodu, olej a rum. V jiné míse důkladně promíc...

Dort s jablky a malinovým sirupem

Dort s jablky a malinovým sirupem

Formu vysteleme potravinovou fólií, dno poklademe piškoty a trošku polijeme sirupem. Oloupeme jablka, nase...

Zobrazit všechny podobné recepty k Dort s jablkovým pyré Link-arrow

Přidat recenzi
veerac
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Do náplně stačí voda, mléko se nehodí. Ještě bych přidala skořici pro docílení lepší chutě.
Přidané ingredience: skořice

26. 11. 2012, 23:56

Přidat komentář

Facebook komentáře