Dvoubarevná majonézová bábovka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
4584
kalorií
7.0g
cukrů
204.0g
tuků
52.0g
bílkovin
Příprava
Do mísy dáme majonézu a přidáme cukr. Zamícháme a mezitím si vymažeme bábovkovou formu. Smícháme polohrubou mouku s hrubou, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem. Dále si připravíme mléko (odebereme 25 ml) a kakao.
Do majonézového základu postupně přidáváme mléko a mouku. Polovinu těsta obarvíme kakaem a přidáme odebrané mléko. Do formy dáváme střídavě světlé a tmavé těsto. Formu s těstem vložíme do trouby a upečeme při teplotě 170°C asi 45 minut.
Tip k receptu
Těsto je trochu hustější. Po upečení necháme bábovku ve formě chvíli zchladnout a potom vyklopíme.
JanaB30. 08. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: třtinový cukr
planeta 02. 03. 2016, 19:02
© 2024, Railsformers s.r.o.