Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dvoubarevná majonézová bábovka

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
4584 kalorií 7.0g cukrů 204.0g tuků 52.0g bílkovin

Příprava

Do mísy dáme majonézu a přidáme cukr. Zamícháme a mezitím si vymažeme bábovkovou formu. Smícháme polohrubou mouku s hrubou, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem. Dále si připravíme mléko (odebereme 25 ml) a kakao.
Do majonézového základu postupně přidáváme mléko a mouku. Polovinu těsta obarvíme kakaem a přidáme odebrané mléko. Do formy dáváme střídavě světlé a tmavé těsto. Formu s těstem vložíme do trouby a upečeme při teplotě 170°C asi 45 minut.

Bulb Tip k receptu

Těsto je trochu hustější. Po upečení necháme bábovku ve formě chvíli zchladnout a potom vyklopíme.


Přidat na Pinterest
JanaB

30. 08. 2011, Recept navštíven: 2445x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lákavá babovka

15. 11. 2015, 14:08

planeta
Restaurant_star
již nepřidávám cukr krystal, ale jen třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

02. 03. 2016, 18:02

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná majonezová torta

15. 03. 2017, 20:39

Přidat komentář

Facebook komentáře