Fazole s kuřecím masem a chorizem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Fazole namočíme přes noc. Tymián, petrželku (použijeme celé snítky), spolu s bobkovým listem je svážeme do svazku. Druhý den fazole slijeme a dáme do velkého hrnce spolu s cibulí, paprikou, bylinkovým svazkem a kuřetem. Zalijeme dostatečným množstvím vody (vše musí být ponořené) a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a pozvolna vaříme přikryté 45 minut.
Poté dáme stranou kuře a místo něho přidáme brambory a chorizo nakrájené na kolečka. Vaříme 30 minut. Kuřecí stehna zbavíme kůže i kostí a nakrájíme je na větší kusy. Spolu se špenátem je prohřejeme s fazolemi (trvá to asi 5 minut).
Tip k receptu
Brambory použijeme pokud možno malé a rané, abychom je nemuseli loupat.
sonizna09. 09. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 25. 09. 2015, 15:13

Svetlana 14. 10. 2015, 10:44

hanka 11. 01. 2016, 10:41

majka 05. 10. 2019, 21:50