Fazole s kuřecím masem a chorizem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
1h 45min
Porce
Nutriční hodnoty
1916
kalorií
0.0g
cukrů
72.0g
tuků
109.0g
bílkovin
Příprava
Fazole namočíme přes noc. Tymián, petrželku (použijeme celé snítky), spolu s bobkovým listem je svážeme do svazku. Druhý den fazole slijeme a dáme do velkého hrnce spolu s cibulí, paprikou, bylinkovým svazkem a kuřetem. Zalijeme dostatečným množstvím vody (vše musí být ponořené) a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a pozvolna vaříme přikryté 45 minut.
Poté dáme stranou kuře a místo něho přidáme brambory a chorizo nakrájené na kolečka. Vaříme 30 minut. Kuřecí stehna zbavíme kůže i kostí a nakrájíme je na větší kusy. Spolu se špenátem je prohřejeme s fazolemi (trvá to asi 5 minut).
Tip k receptu
Brambory použijeme pokud možno malé a rané, abychom je nemuseli loupat.
sonizna09. 09. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.