Chybějící obrázek

Fíkové podkovičky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 30min
Čas vaření
0min

Celkový čas

2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2460 kalorií
3.0g cukrů
80.0g tuků
32.0g bílkovin


Příprava

Perník nastrouháme a fíky umeleme na masovém strojku. 70 g cukru promícháme s perníkem a přidáme fíky, nastrouhané ořechy, perníkové koření, 4 lžíce rumu a citrónovou kůru. Vypracujeme pevné a hladké těsto. Pracovní desku posypeme 30 g cukru a těsto rozválíme na plát silný zhruba 3mm. Vykrájíme z něj podkovičky, které rozložíme na prkénko a necháme 2 hod. zaschnout. Mezitím si připravíme polevy. Na bílkovou polevu smícháme v misce bílek se 100 g cukru a přilijeme citrónovou šťávu. Utřeme na hladkou lesklou polevu. Na žloutkovou polevu utřeme žloutek se zbylým cukrem a rumem na lesklou polevu. Část zaschlých podkoviček potřeme žloutkovou polevou, část bílkovou. Dozdobíme rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.

přidejte na:
jirina1967

05. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Dělávám jen dávám vanilkový cukr a trochu strouhaných mandlí.
Přidané ingredience: Vanilkový cukr, mandle

maruskaji 10. 03. 2013, 18:21

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
podkovičky určite vyskúšam

hanka 20. 01. 2017, 16:34

Přidat komentář