Fíkové podkovičky
Obtížnost
Čas přípravy
2h 30min
Čas vaření
0min
Celkový čas
2h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2460
kalorií
3.0g
cukrů
80.0g
tuků
32.0g
bílkovin
Příprava
Perník nastrouháme a fíky umeleme na masovém strojku. 70 g cukru promícháme s perníkem a přidáme fíky, nastrouhané ořechy, perníkové koření, 4 lžíce rumu a citrónovou kůru. Vypracujeme pevné a hladké těsto. Pracovní desku posypeme 30 g cukru a těsto rozválíme na plát silný zhruba 3mm. Vykrájíme z něj podkovičky, které rozložíme na prkénko a necháme 2 hod. zaschnout. Mezitím si připravíme polevy. Na bílkovou polevu smícháme v misce bílek se 100 g cukru a přilijeme citrónovou šťávu. Utřeme na hladkou lesklou polevu. Na žloutkovou polevu utřeme žloutek se zbylým cukrem a rumem na lesklou polevu. Část zaschlých podkoviček potřeme žloutkovou polevou, část bílkovou. Dozdobíme rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.
jirina196705. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.