Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Fíkové podkovičky

Fíkové podkovičky

Obtížnost Čas přípravy
2h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 2h 30min
Nutriční hodnoty
2460 kalorií 3.0g cukrů 80.0g tuků 32.0g bílkovin

Příprava

Perník nastrouháme a fíky umeleme na masovém strojku. 70 g cukru promícháme s perníkem a přidáme fíky, nastrouhané ořechy, perníkové koření, 4 lžíce rumu a citrónovou kůru. Vypracujeme pevné a hladké těsto. Pracovní desku posypeme 30 g cukru a těsto rozválíme na plát silný zhruba 3mm. Vykrájíme z něj podkovičky, které rozložíme na prkénko a necháme 2 hod. zaschnout. Mezitím si připravíme polevy. Na bílkovou polevu smícháme v misce bílek se 100 g cukru a přilijeme citrónovou šťávu. Utřeme na hladkou lesklou polevu. Na žloutkovou polevu utřeme žloutek se zbylým cukrem a rumem na lesklou polevu. Část zaschlých podkoviček potřeme žloutkovou polevou, část bílkovou. Dozdobíme rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.


jirina1967

05. 11. 2009, Recept navštíven: 1811x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám jen dávám vanilkový cukr a trochu strouhaných mandlí.
Přidané ingredience: Vanilkový cukr, mandle

10. 03. 2013, 18:21

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
podkovičky určite vyskúšam

20. 01. 2017, 16:34

Přidat komentář

Facebook komentáře