Houbové lasagne s bešamelem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V hrnci rozpustíme máslo a zasypeme ho moukou. Poté přidáme mléko a vytvoříme bílou omáčku, kterou osolíme a ochutíme muškátovým oříškem. Povaříme aspoň 20 minut.
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme žampiony nakrájené na plátky a restujeme tak dlouho, dokud se nevypaří všechna tekutina. Osolíme podle chuti.
Eidam si nastrouháme. Na spodek zapékací misky rozetřeme lžíci až dvě bešamelu a poklademe plátky lasagní. Na to dáme žampionovou směs, polovinu sýra a třetinu bešamelu. Poté opět lasagne, druhou polovinu žampionů, bešamel, plátky lasagní, opět bešamel a nakonec sýr.
Pečeme 45 minut na 200 °C.
Tip k receptu
Po vytáhnutí z trouby ještě necháme tak 10 minut odležet a teprve potom krájíme. Lasagne budou více držet při sobě a nerozbijeme je.
sonizna27. 01. 2016