Hráškovo-mátová polévka
Obtížnost | Čas přípravy |
---|---|
10min |
Čas vaření | Celkový čas | Porce |
---|---|---|
10min | 20min |
Nutriční hodnoty |
---|
152 kalorií | 1.0g cukrů | 0.0g tuků | 0.0g bílkovin |
Příprava
Jarní cibulku nakrájíme na kousky a dáme ji do hrnce s nakrájenou bramborou, česnekem a vývarem.
Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
Poté přidáme hrášek a pět minut ho povaříme.
Přidáme mátu, cukr a citrónovou šťávu a rozmixujeme.
Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme. Můžeme podávat studené i teplé.
Tip k receptu
Energetická hodnota na jednu porci je: 452,2 kJ, 8 g bílkovin, 17 g sacharidů, 1 g tuku, 4 g vlákniny.
Ingredience
Kategorie
Obyčejný den, Česká, Bezlepková, Diabetická, Redukční, Vegetariánská, Celoročně, Finančně nenáročné, Zelenina, PolévkaRecenze
Přidat recenzi

Přidané ingredience: saturejka
planeta 28. 12. 2015, 17:45