Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Rostlinný olej

Dračí dech

Dračí dech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty (plecka), 3 žampiony, 1 paprika (kapie), 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 párek, sůl, pepř, 1 lžička koření dračí dech, 1 lžička drceného kmínu, 2-3 lžíce kečupu, 1-2 lžíce sójové omáčky, rostlinný olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, koření dračí dech a olej. Promícháme a necháme chvíli proležet (možno i přes noc). Mezitím si nakrájíme papriku na malé kousky, párek na kolečka, cibuli na nudličky a žampi...

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, rostlinný olej, 1 cibule, hovězí vývar, lžíce houbového koření, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 2 lžíce moučného másla, 8 snítek čerstvého tymiánu

Kotlety omyjeme, naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kotlety z obou stran prudce opečeme. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, přisypeme houbové koření, ...

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vepřového srdce, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, kousek celeru, sůl, 5 kuliček celého pepře, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 2 kuličky jalovce, 1 lžíce mleté papriky , hladká mouka, 2 dcl sladké smetany, rostlinný olej, 1 cibule

Vepřové srdce uvaříme spolu se zeleninou a kořením do měkka (nejlépe v papiňáku - zkrátíme tak dobu vaření). Necháme vychladnout, očistíme od tučných částí a nakrájíme na kostky (asi 3x3 cm). Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přisypem...

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 2 střední rajčata, 1 zelená paprika , 1 jarní cibulka, 2 lžíce kečupu, 50 g šunky, 2 lžíce medvědího česneku, bylinkové koření, sůl, olej, 150 g tvrdého sýra

Lilek nakrájíme zhruba na 1,5 cm kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Mezitím si spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme je. Papriku, cibulku a rajčata nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Přidáme šunku, česnek a po chvíli i keč...

Rychlá buchta s jablky a ořechy

Rychlá buchta s jablky a ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 lžičky skořice, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 4 hrnky jablek, 1 hrst vlašských ořechů, 1 hrst rozinek

Do mísy dáme 4 vejce a cukr a rozšleháme. Přidáme mouku, skořici, kakao, prášek do pečiva a olej. Důkladně promícháme a přidáme 4 hrnky na drobné kostičky nakrájených oloupaných jablek a hrst rozdrcených ořechů. Kdo má rád, může přidat i rozinky. ...

Bramborák s medvědím česnekem

Bramborák s medvědím česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší brambory, sůl, kmín, majoránka, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 velká hrst medvědího česneku, rostlinný olej

Brambory nastrouháme nahrubo. Osolíme, okmínujeme, okořeníme majoránkou. Vmícháme vejce, hladkou mouku a velkou hrst nakrájeného čerstvého medvědího česneku. Smažíme na oleji po obou stranách do zlatova. Můžeme podávat se směsí listových salátů se...

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, rostlinný olej, 300 g fazolových lusků, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1/5 kg brambor, zelenina

Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky ( asi 3 - 4 cm), naklepeme pouze hranou ruky, osolíme a opepříme. Osmažíme ze všech stran (krátce, aby maso zůstalo uvnitř růžové - jinak ztvrdne). Fazolky (čerstvé nebo mražené) krátce povaříme v osolené vod...

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl oleje nebo másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce gulášového koření, 1 lžíce sladké papriky , 1,5 l hovězího vývaru, bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, pepř, 2 brambory, 2 frankfurtské párky, 200 ml sladké smetany, 1 hrst petrželové natě

Do hrnce nalijeme trošku oleje nebo másla. Necháme rozehřát, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Přidáme gulášové koření, sladkou papriku, zamícháme a zalijeme vodou nebo hovězím vývarem (vývar je lepší). Vhodíme divoké koření (bobkov...

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 8-12 snítek rozmarýnu, 100 ml rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 1-2 ks chilli papričky, 2 ks citrónu

Budeme potřebovat 8-12 pevných rozmarýnových snítek. Jehněčí maso nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme. Připravíme si marinádu: smícháme olej, utřený česnek, nasekané chilli papričky a šťávu ze dvou citronů. Do této marinády naložíme jehněčí...

Hovězí pupek s hranolky

Hovězí pupek s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího pupku, 1 l červeného vína, 50 g másla, 10 dcl olivového oleje, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce aceta balsamica, 1 lžíce vinného octu, 3 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce parmezánu, 4 stroužky česneku, 1 ks bobkového listu, 4 ks žampionů, 5 ks brambor, 2 ks rajčat, 1 hlávka ledového salátu, 1 balení dresinku SPAK, 1 lžička soli

Smícháme olivový olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek a bobkový list, balsamico a víno. Do tohoto naložíme maso a žampiony, ideálně přes noc. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vaříme je 10 minut v osolené vodě s octem, poté prudce zch...

Houbičky naložené v oleji

Houbičky naložené v oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hub shiitake, 150 g žampionů, 2 lžíce másla, 2 hrsti dýňových semínek, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1-2 lžičky rozmarýnu, 1 lžička petrželové natě, 2-3 lžíce bobkového listu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dýňového oleje, 400 ml rostlinného oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Žampiony nakrájíme na plátky a shiitake podle velikosti můžeme překrájet. Obojí podusíme na másle, poté přidáme všechny bylinky a dýňová semínka a orestujeme. Přebytečnou vodu slijeme a pak vše dáme do uzavíratelné sklenice (nejlépe s klipem). ...

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kedlubny, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička Vegety, 200 ml sladké smetany, jablečný ocet, cukr krupice

Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mladé kedlubnové lístky nakrájíme na jemno. Do kastrolku dáme olej, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vsypeme nastrouh...

Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g droždí (kvasnice), 20 g rozmarýnu, 500 g hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 500 ml vody, 150 g pažitky, 50 g parmazánu, 100 ml rostlinného oleje, 50 g slunečnicového semínka, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 400 g špenátu, 200 g fety, 4 ks slepičího vejce, 4 lžíce slunečnicového oleje

PŘIPRAVÍME SI FOCCACCIU: Vodu smícháme s droždím a nasekaným rozmarýnem a poté postupně přidáváme mouku. Necháme kynout 40 minut na teplém místě. Poté vypracujeme 4 bochánky a potřeme je olivovým olejem. Pečeme 15 minut na 230 °C. PŘIPRAVÍME SI ...

Kolínkoto

Kolínkoto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg těstovin (nejlépe kolínka), 300 g vepřového masa (plecko), 300 g cibule, sůl, pepř, 3-4 lžíce worcesterové omáčky, 1-2 lžíce sójové omáčky, 1 hrst petrželové natě, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme do sklovita cibuli, pak přidáme maso. Zastříkneme troškou vody a dusíme skoro do měkka. Pak přilijeme worcesterovou omáčku, sójovou omáčku a dodusíme. Nakonec vmícháme nasekan...

Smetanová játrová omáčka

Smetanová játrová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřových nebo krůtích jater, 1 cibule, pepř, drcený kmín, drůbeží vývar, 1 lžička vegety, sůl, 250 ml sladké smetany, olej, 1 lžíce hladké mouky

200 g jater rozmixujeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozmixovaná játra a orestujeme, až změní barvu. Opepříme, okmínujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme vegetou a chvíli povaříme (zhruba 15 minut). Pak osolíme a zahustíme sme...

Kuřecí maso v kefírovém kabátku

Kuřecí maso v kefírovém kabátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malá nebo 2 velká kuřecí prsa, sůl, pepř, 1 velký kefír, hrnek hladké mouky, 1 lžíce koření na kuře, 1 lžice grilovacího koření, 1 lžička mleté papriky , 1/2 lžičky garam masaly, rostlinný olej

Kuřecí prsa naklepeme. Pokud jsou větší, rozřízneme je na slabší plátky. Osolíme, opepříme a dáme do misky. Zalijeme kefírem tak, aby se obalila ze všech stran. Misku uzavřeme a necháme přes noc marinovat. Pak smícháme hladkou mouku s kořením, kuř...

Kotlety na slanině a hořčici s houbovým kořením

Kotlety na slanině a hořčici s houbovým kořením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 červená cibule, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička houbového koření, hovězí vývar, citrónová šťáva

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Prudce je opečeme na oleji s máslem z obou stran. Pak vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a slaninu, osmažíme a zalijeme sójovou omáčkou a hořčicí smíchanou s troškou vody. Vrá...

Uzenářská kotleta na majoránce

Uzenářská kotleta na majoránce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 1 debrecínský párek, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce houbového koření, hovězí vývar, instantní jíška, olej

Plátky kotlet naklepeme, nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na oleji zprudka opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme z pánve a uchováváme v teple. Ve výpeku osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, anglickou slan...

Řezy s čokoládou a ostružinami

Řezy s čokoládou a ostružinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čokoláda Margot (100 g), 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 250 ml sladké smetany, 3 lžíce oleje, 400 g ostružin, 1 sáček čokoládové polevy

Čokoládu Margot nastrouháme najemno, přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dobře promícháme. Pak přidáme vejce, mléko, smetanu a olej a opět dobře promícháme, aby bylo těsto hladké. Nalijeme na plech, který vyložíme pečícím papír...

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, olej, 50 g anglické slaniny, 200 g mletého masa, 2 lžíce mleté papriky sladké , 1 lžička mleté papriky pálivé, sůl, pepř, kmín, 1 kostka hovězího bujónu, 2 brambory, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1 lžíce instantní tmavé jíšky

Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do slabě růžova. Přidáme pokrájenou anglickou slaninu a mleté maso. Chvíli restujeme, až maso změní barvu a pustí šťávu, pak zasypeme sladkou i pálivou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Osolíme, opepří...

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuřecí prso, 1 lžička Solamylu, olej, 1 lžička sójové omáčky světlé i tmavé, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1/2 lžičky sambaly (Sambal oelek), 1 hrst bílého zelí, 1/2 červené papriky (kapie), 1 lžíce bambusových výhonků, 1/2 sáčku čínské zeleninové směsi, 1 lžička bylinkového koření, 200 g instantních čínských nudlí

Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky, promícháme se solamylem a dáme osmažit do pánve WOK na rozehřátý olej. Až zbělají, přidáme sójovou omáčku světlou i tmavou, rybí omáčku, ústřicovou omáčku, sladkou chilli omáčku a lžičku sambal oelek. Dusíme a...

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 řízky z kýty, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky , 1/2 lžičky sladké papriky , 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 1 lžička chilli omáčky, olej

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin (čím déle je maso naloženo, tím je křehčí). Naložené maso osmahneme...

Rychlá buchta s cuketou

Rychlá buchta s cuketou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

35 dkg cukety, 2 vejce, 25 dkg cukru krupice, 2 polévkové lžíce rostlinného oleje, 30 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, borůvková marmeláda, strouhaný kokos

Oloupanou a semínek zbavenou cuketu nastrouháme najemno. Vejce a cukr v míse našleháme, přidáme olej a vymačkanou cuketu. Zamícháme a necháme 5 minut odstát. Pak přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Směs smícháme a nalijeme na plech vylož...

Kuřecí steak s játrovou směsí

Kuřecí steak s játrovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, sůl, koření na kuře, sójová omáčka, 250 g kuřecích jater, 1 cibule, kmín, 3 vejce, 150 g strouhaného sýra, rostlinný olej

Kuřecí řízky rozkrojíme podélně napůl, aby nebyly příliš hrubé (menší nemusíme). Naklepeme, okraje po obvodu nařízneme, aby se nekroutily a osolíme. Dáme na pánev s rozpáleným olejem a posypeme kořením na kuře. Osmažíme z jedné strany, obrátíme a ...

Bramboráková mňamka

Bramboráková mňamka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg brambor, sůl, kmín, pepř, majoránka, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, mléko, tvarůžky, olej

Uděláme klasické těsto na bramboráky. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme česnek, majoránku, vajíčko, hladkou mouku a trochu mléka. Těsto zamícháme a smažíme placičky (nejlépe v lívanečníku). Až jsou osma...

stránka: