Barevný mrkvový dort s Pedro bonbonky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici) a přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Těsto nalijte do vymazané dortové formy o průměru 18 cm a pečte přibližně hodinu na 180°C.
Mezitím vyšlehejte dohladka změklé máslo s cukrem, sirupem a lučinou. Dle libosti dolaďte chuť citronovou šťávou. Krém rozdělte do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému dejte stranou - tu použijete k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvivy.
Upečený korpus nechte vychladnout a poté ho třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy, a poté celý dort potřete ze všech stran neobarveným krémem. Ozdobte ho ze všech stran medvídky Pedro Tutti Frutti podle své fantazie a nechte ho vychladit v lednici.
Tip k receptu
Pro dokonalý vizuální požitek vyberte potravinářské barvy ladící s barvami želé medvídků.
24. 07. 2018
Ingredience
- 7 ks mrkev
- 3 ks vejce
- 240 g polohrubá mouka
- 180 g třtinový cukr
- 160 g cukr moučka
- 600 g Lučina
- 120 g máslo
- 200 ml rostlinný olej
- 1 lžička javorový sirup
- 1 lžička skořice
- 1,5 lžička Jedlá soda
- 1,5 lžička kypřící prášek do pečiva
- 1 lžička javorový sirup
- 1 špetka sůl
- 3 balení potravinářská barviva
- 2 balení gumoví medvídci Pedro
- 1 troška citronová šťáva