Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci škrobová moučka

Krůtí nudličky s uzeným masem

Krůtí nudličky s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 150 g uzeného masa, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, sůl, 1 lžička Country koření, rostlinný olej

Krůtí a uzené maso nakrájíme na nudličky. Ve vodě rozmícháme škrob, sójovou, worcesterovou a ústřicovou omáčku. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme krůtí nudličky. Jakmile začnou červenat, přidáme nudličky z uzeného masa a ještě chvíli opékáme....

Brukvová polévka se škrobem

Brukvová polévka se škrobem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g brukve, 20 g bílých, vařených fazolí, troška glutasolu, 10 g škrobové moučky, 1/2 lžička sójové omáčky, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 2,3 dcl vývaru

Na nudličky pokrájené brukve osmahneme na tuku, osolíme, opepříme, přidáme glutasol, sójovou omáčku, fazole a zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Před koncem vaření přidáme v trošce vody rozmíchaný škrob a necháme ještě krátce povařit.

Brukvová polévka se škrobem

Brukvová polévka se škrobem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g brukve, 20 g bílých, vařených fazolí, troška glutasolu, 10 g škrobové moučky, 1/2 lžička sójové omáčky, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 2,3 dcl vývaru

Na nudličky pokrájené brukve osmahneme na tuku, osolíme, opepříme, přidáme glutasol, sójovou omáčku, fazole a zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Před koncem vaření přidáme v trošce vody rozmíchaný škrob a necháme ještě krátce povařit.

Ananas grilovaný

Ananas grilovaný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 lžíce cukru moučka, 1 lžíce másla, 1 pomeranč, špetka skořice, 150 ml ovocné šťávy, 1-2 lžíce škrobové moučky

Ananas nakrájíme podélně na 8 dílů, potřeme ananas máslem a grilujeme ze všech stran. Přendáme ho do kastrůlku se šťávou z pomeranče a povaříme se šťávou 5 minut. Do šťávy z pomeranče přidáme cukr a zahustíme škrobem. Vše rozmícháme a dochutíme sk...

Sojová čína

Sojová čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojových nudliček, 1 velký pórek, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička škrobové moučky, 3 lžíce sójové omáčky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce oleje

V misce rozmícháme sojovou omáčku, olej a prolisovaný česnek. Vmícháme sojové nudličky a necháme je aspoň 2 hodiny marinovat. Na oleji osmahneme na kolečka nakrájený pórek, vmícháme sojové nudličky i s marinádou a podlijeme škrobovou moučkou, kter...

Zapečené čínské zelí

Zapečené čínské zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stroužky česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 250 g uzeniny, 1 hlávka čínského zelí, 150 ml bílého vína, špetka soli, troška pepře, 1/2 hrnečku masového vývaru, 1 vejce, 1 lžička škrobové moučky, 2 lžíce pažitky

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přimícháme nakrájenou uzeninu a osmahneme. Zelí důkladně omyjem a nakrájíme na nudličky a vmícháme do česnekovo-uzeninového základu. Podlijeme vínem a krátce podusíme. Po...

Jehněčí ragů

Jehněčí ragů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jehněčí kýty, 200 g vepřových nebo telecích jater, 4 rajčata, 2 cibule, 1 mrkev, 1 cuketa, 100 g celeru, 2 dcl červeného vína, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce škrobové moučky, 2 listy bobkového listu

Maso i játra nakrájíme na dlouhé nudle a promícháme se škrobem. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu krájenou na delší kousky v pořadí od nejtvrdší po nejměkčí - mrkev, celer, cibule, rajčata. Zeleninu vyjmeme na mřížku a do tuku vložíme nud...

Kantonské kuřecí závitky

Kantonské kuřecí závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 150 g šunky, 2 lžíce bílého vína, 5 lžic sojové omáčky, 1 lžička citronové šťávy, 1 cibule, 2 lžíce medu, špetka soli, 1 lžíce předem namočených rozinek, 2 lžíce oloupaných mandlí, 2 lžíce sušených a předem namočených čínských hub, 1 vejce, olej, 1 lžička škrobové moučky

Prsíčka rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plátek a jemně je naklepeme. V misce smícháme víno se sojovou omáčkou, citronovou šťávou, medem a špetkou soli. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a vše smícháme na marinádu. Připravené maso vlož...

Vepřové s pórkem a oříšky

Vepřové s pórkem a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového masa-kýta nebo pečeně, 1 vejce, 2 lžičky škrobové moučky, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks pórku, 1 ks zelené a 1 ks červené papriky (kapie), 50 g arašídů (burské ořechy, buráky), 3 lžíce sojové omáčky, špetka soli, troška pepře

V misce rozmícháme vejce se škrobovou moučkou a mletý zázvor. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, přidáme je do misky ke směsi a pořádně promícháme. Vezmeme pánev a rozpálíme na ní olej, vložíme na něj maso a krátce ho orestujeme. Přidáme pórek, k...

Vrstvené trojhránky

Vrstvené trojhránky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 100 g hladké mouky, 50 g škrobové moučky, 50 g oloupaných mletých mandlí, 1/2 lžičky skořice, 1 bílek, čokoládová poleva a kousky mandlí na ozdobu

Změklé máslo s cukrem a vanikovým cukrem našleháme do pěny. Pak po jednom vešleháme vejce. Přimícháme mouku, škrobovou moučku, mleté mandle a skořici. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílku. Menší pekáček (20 x 20 cm) vymažeme máslem a na dno...

Ragú z beraního stehna

Ragú z beraního stehna

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového stehna, 150 ml červeného vína, 1 l masového vývaru, 1 velká cibule, 8 menších mrkví, 12-15 šalotek, 250 g červené řepy, 20 oliv, 6 stroužků česneku, 2 bobkové listy, 1 větvička tymiánu , 1 lžíce zelené petrželové nati, sůl a pepř podle chuti, 2 lžičky škrobové moučky, 50 g másla

Mäso zbavené tuku pokrájame na kúsky. Na masle opražíme cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme mäso, posolíme, posypeme mletým čiernym korenim, necháme odpariť šťavu a potom podlievame zmesou vína a bujónu. Dusíme na miernom ohni cca 45-50 min...

Zajímavá příloha

Zajímavá příloha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 brambory, 2 vejce (žloutky oddělíme od bílků), 1 lžička škrobové moučky, 3 lžíce oleje na osmažení, 1 hrst nasekaných mandlí, 1/2 lžičky soli

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, smícháme se lžičkou škrobové moučky, 1/2 lžičkou soli a přidáme dva žloutky. To vše promícháme, uděláme válečky a obalíme v rozšlehaných bílcích a potom ještě v sekaných mandlích. Takto upravené smažíme na ...

Krůtí maso v zázvorovém těstíčku

Krůtí maso v zázvorovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtího masa, špetka soli, špetka pepře, 5 lžíc rostlinného oleje na osmažení, Těstíčko: 1 lžička mletého zázvoru, 1-2 bílky, škrobová moučka dle potřeby

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, ty lehce osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko tak, že smícháme škrobovou moučku, mletý zázvor, bílky a trochu vody. Maso v tomto těstíčku obalujeme a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

Těstoviny s brokolicí a vínovo - smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicí a vínovo - smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky brokolice, 400 g uvařených těstovin /špagety/, asi 50 g strouhaného sýra, asi 50 ml bílého vína, 250 ml sladké smetany /stačí kolem 12 %/, špetka škrobové moučky, špetka soli, špetka barevného pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Brokolici očistíme, rozdělíme na malé ružičky a na oleji je orestujeme. Přilijeme bílé víno, smetanu, nastrouhaný sýr a mícháme do rozpuštění. Nakonec dle potřeby zahustíme moučkou rozmíchanou s troch...

Brazilská bábovka

Brazilská bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 limety, 6 vajec, 350 g hladké mouky, 300 g změklého másla, 200 g hnědého cukru, 100 ml rumu, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 100 g škrobové moučky, POLEVA: 2 lžíce meruňkového džemu, 1 limeta, 100 g cukru moučka, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce rumu, kousek tuku na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypáni formy

Limety opláchneme a osušíme, ostrúhame z nich kôru a vytlačíme šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh. Do peny vyšľaháme hnedý cukor s maslom, po jednom pridáme žĺtky, limetovú kôru aj šťavu a rum. Jednu lyžicu snehu odložíme bokom a zvyšný sneh spo...

Pikantní kachní prsíčka

Pikantní kachní prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kachních prsíček bez kůže, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 zelené feferónky, 1 lžička pokrajeného čerstvého zázvoru, 1 červená paprika (kapie), 2 mrkve, 100 g zeleného hrášku, 100 g zelených fazolkových lusků, špetka mletého pepře, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 250 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sladké sojové omáčky, 4 lžíce dezertního vína, 1 lžíce škrobové moučky, špetka mletého pepře a soli

Prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Postupne opekáme na horúcom oleji z každej strany 5-7 min. Často obraciame. Vyberieme a udržujeme teplé. Na výpeku orestujeme pokrájanú cibuľku, posekaný cesnak, ďumbier(zázvor), ...

Slepice na červeném víně

Slepice na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mladá středně velká slepice cca 1500 g, 250 g šalotek, 250 g žampionů, 120 g uzené slaniny, 250 ml červeného vína, 6 lžíc másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 bobkové listy, 3 stroužky česneku, 150 ml drůbežího vývaru, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, špetka cayenského pepře

Sliepku rozdelíme na porcie, natrieme soľou zmiešanou s korením a paprikou. Odložime do chladu aspoň na 1 hodinu. Obalíme v múke a zo všetkých strán opekame na masle asi 5-10 minút. Vyberieme. Na výpeku orestujeme na kocky pokrájanú slaninu, ošúpa...

Jemný sýrovo - tvarůžkový nákyp

Jemný sýrovo - tvarůžkový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g strouhaného uzeného sýra, 1 balíček najemno pokrájených tvarůžků, 500 ml mléka, 2 lžíce škrobové moučky, 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1 lžička mleté sladké papriky, 2 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby, špetka muškátového ořechu, 50 g másla

Do vriaceho mlieka, ktoré sme mierne posolili, pridáme maslo, vsypeme múku a vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na chvíľu odstáť. Po chvíli zapracujeme vajcia po jednom, ďalej škrobovú múčku, mletú papriku, strúhaný muškátový orech,...

Vepřové maso ve směsi z koření a s rýží

Vepřové maso ve směsi z koření a s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

275 g dlouhozrnné rýže, 6 dcl studené vody, 350 g vepřové kýty, 2 lžičky kořenící směsi na Čínu, 4 lžíce škrobové moučky, 3 vejce, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 špetky česnekové drtě, 100 g mrkve, 1 paprika, 15 g másla, špetka soli, špetka pepře, 1 konzerva hrášku

Nejdříve si očistíme mrkev a nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Rýži propláchneme studenou tekoucí vodou. Dáme ji do velkého hrnce, zalijeme vodou a přidáme špetku soli. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou,...

Banány s krémem

Banány s krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g cukru, 4 lžíce rumu, 1 lžíce vanilkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce bramborového škrobu, 100 ml mléka

Do dvoch lyžíc vody dáme cukor, uvaríme sirup, pridáme vanilkový cukor a rum a v tejto zmesi máčame polovičky očistených banánov. Po chvíli ich vyberieme zo šťavy a uložíme na dezertné tanieriky. Zemiakovú múčku rozmiešame v studenom mlieku, ...

Banánové suflé - Nákyp

Banánové suflé - Nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 120 g cukru moučky, 1 lžíce vanilkového cukru , 1 lžička škrobové moučky, 20 ml rumu, 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžíce meruňkového džemu, 2 banány, 1 lžíce másla na vymazani pekače, kapka octa, špetka soli

Počas šľahania bielkov pridáme k ním štipku soli, kvapku octu a po lyžičkách pridávame cukor, vanilkový cukor a rum. Olúpané banány rozpolíme po dĺžke a namočíme do citrónovej šťavy. Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Naplním...

Tvarohový nákyp se šunkou

Tvarohový nákyp se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g měkkého tvarohu, 1,5 dcl sladké smetany, 4 vejce, špetka soli, 1 lžička škrobové moučky, 150 g šunky, 1 lžíce tuku, 2-3 lžíce hladké mouky, hrst strouhaného sýra

V míse promícháme měkký tvaroh, smetanu a žloutky. Osolíme, přidáme škrobovou moučku a ještě dobře prošleháme. Šunku nakrájíme na proužky a vmícháme do tvarohu. Přidáme sníh z bílků a hmotu rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Zvol...

Teplé jahodové suflé

Teplé jahodové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 ml mléka, 50 g kukuřičné moučky, 40 g másla, 4 slepičí vejce, 1 balení vanilkového cukru, 50 g cukru moučky, 200 g jahod

Mléko a kukuřičnou moučku promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté dáme do chladu. Přimícháme k tomu máslo, žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr, ušleháme dohladka. Z bílků našleháme tuhý sníh a přimícháme ho do těsta. Těsto nal...

Zelňák

Zelňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 1/2 lžička prášku do pečiva, 125 g másla, 300g domácí klobásy, 800 g kyselého zelí, sůl podle potřeby, 1 žloutek, 2 vejce, 2 cibule, 200 ml sladké smetany, 2 lžíce olivového oleje, 1 paprika, 30 g škrobové moučky, 1 lžička kmínu, 1 lžíce mleté sladké papriky

Múku zmiesime s práškom do pečiva, maslom, štipkou soli a žĺtkom. Cesto dáme na pol hodiny do chladu odstáť. Potom vyvaľkáme, vymastíme formu a dno zakryjeme cestom, ktoré niekoľkokrát prepichneme. Pečieme pri 220°C teplote cca 10 minút. Na oleji ...

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých zralých rajčat, 1 lžička čerstvé celerové natě, 2 stroužky česneku, 1 starši rohlík, 80 g taveného sýru, 2 lžíce čerstvé petrželové natě, 100 g najemno nakrájené šunky, 30 g másla, 120 ml zakysané smetany, lžička Worcesterské omáčka, lžička škrobové moučky, 25 ml citronové šťávy, 1 lžička cukru krystal, špetka soli, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu

Vŕšky z rajčiakov odrežeme a dužinu opatrne vydlabeme. Rozložíme ich na plochú misu otvorom dole a necháme odkvapkať. Potom ich obrátime a vysypeme zelerovou vňaťou a rozotretým cesnakom. V teplej vode rozmočíme pečivo, vytlačíme z neho vodu, pri...

stránka: