Ragú z beraního stehna
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
572
kalorií
18.0g
cukrů
41.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
Mäso zbavené tuku pokrájame na kúsky. Na masle opražíme cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme mäso, posolíme, posypeme mletým čiernym korenim, necháme odpariť šťavu a potom podlievame zmesou vína a bujónu. Dusíme na miernom ohni cca 45-50 min. Potom pridáme zvyšok bujónu, tymian, bobkový list, ošúpané šalotky, pokrájanú mrkvu, cviklu, vykôstkované olivy a mierne varíme cca 20 minut.
Zemiakový škrob rozmiešame v 4 lyžiciach studenej vody, pridáme trochu teplej šťavy z mäsa a vlejeme na mäso. Varíme za stáleho miešania iba niekoľko sekúnd.
Tip k receptu
Podávame na ohriatých tanieroch. Ako príloha je vhodná zemiaková kaša alebo zemiakové krokety.
Jozef22. 11. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.