Ragú z beraního stehna

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

572 kalorií
18.0g cukrů
41.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Mäso zbavené tuku pokrájame na kúsky. Na masle opražíme cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme mäso, posolíme, posypeme mletým čiernym korenim, necháme odpariť šťavu a potom podlievame zmesou vína a bujónu. Dusíme na miernom ohni cca 45-50 min. Potom pridáme zvyšok bujónu, tymian, bobkový list, ošúpané šalotky, pokrájanú mrkvu, cviklu, vykôstkované olivy a mierne varíme cca 20 minut.
Zemiakový škrob rozmiešame v 4 lyžiciach studenej vody, pridáme trochu teplej šťavy z mäsa a vlejeme na mäso. Varíme za stáleho miešania iba niekoľko sekúnd.

Tip k receptu

Podávame na ohriatých tanieroch. Ako príloha je vhodná zemiaková kaša alebo zemiakové krokety.

přidejte na:
Jozef

22. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář