Vepřové maso ve směsi z koření a s rýží
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejdříve si očistíme mrkev a nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky.
Rýži propláchneme studenou tekoucí vodou. Dáme ji do velkého hrnce, zalijeme vodou a přidáme špetku soli. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, zmírníme plamen a vaříme ji asi 9 minut, nebo dokud se nevstřebá všechna voda a rýže nezměkne.
Mezitím ostrým nožem pokrájíme nebo sekáčkem nasekáme maso na malé kousky stejné velikosti. Vepřové kousky necháme zatím stranou, dokud je nebudeme potřebovat.
V misce metličkou rozšleháme směs čínského koření, 1 vejce, škrobovou moučku a třtinový cukr.
Obalíme vepřové nudličky v této směsi.
Ve velkém woku nebo na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme maso a osmahneme ho na prudkém plameni, dokud nebude na okrajích mírně křupavé. Děrovanou lžící ho vyjmeme z woku a dáme zatím stranou. Ostrým nožem pokrájíme cibuli. Přidáme do woku cibuli, česnek, papriku a hrášek a za stálého míchání asi 5 minut smažíme.
Dáme zpět do woku vepřové nudličky s uvařenou rýží a za časného míchání 5 minut smažíme.
V pánvičce rozehřejeme máslo. Přidáme zbývající 2 rozšlehaná vejce a osmažíme je. Vyklopíme je na čisté prkýnko a nakrájíme na tenké proužky. V mícháme je do rýžové směsi ve woku a ihned podáváme.
29. 11. 2010