Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Solamyl

Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks mrkve, 2 ks kedlubny, 1 ks cibule, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžička solamylu, 400 ml vody, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 špetka muškátového ořechu

Nejdříve si připravíme zeleninu - mrkve i kedlubny očistíme, mrkve nakrájíme na kolečka a kedlubny nastrouháme. Poté nakrájíme jednu menší cibuli nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme kapku oleje a cibuli orestujeme (musíme ale dávat pozor,...

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...

Pikantní vepřové kostky se zeleninou

Pikantní vepřové kostky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 silnější plátky vepřové krkovice, 1 jarní cibulka, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 lžíce oleje, 1/3 lžička česneková drť, 1/3 lžička pepř, sůl, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 žampiony, 1/2 červené papriky, 2 lžíce sterilované kukuřice, 1 lžička solamylu

Namícháme si marinádu z oleje, česneku, pepře, sójové omáčky, citrónové šťávy, soli, chilli omáčky a worcesterové omáčky. Do marinády vložíme maso nakrájené na kostky. Promícháme a marinujeme nejméně 2 hodiny. Pak ho na rozpáleném oleji orestujeme...

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuřecí prso, 1 lžička Solamylu, olej, 1 lžička sójové omáčky světlé i tmavé, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1/2 lžičky sambaly (Sambal oelek), 1 hrst bílého zelí, 1/2 červené papriky (kapie), 1 lžíce bambusových výhonků, 1/2 sáčku čínské zeleninové směsi, 1 lžička bylinkového koření, 200 g instantních čínských nudlí

Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky, promícháme se solamylem a dáme osmažit do pánve WOK na rozehřátý olej. Až zbělají, přidáme sójovou omáčku světlou i tmavou, rybí omáčku, ústřicovou omáčku, sladkou chilli omáčku a lžičku sambal oelek. Dusíme a...

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 řízky z kýty, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky , 1/2 lžičky sladké papriky , 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 1 lžička chilli omáčky, olej

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin (čím déle je maso naloženo, tím je křehčí). Naložené maso osmahneme...

Krkovička Argentina

Krkovička Argentina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 2 vejce, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce koření Argentina, špetka soli, 1 lžíce solamylu, olej na smažení

Vejce, olej, hořčici, koření, sůl a solamyl rozšleháme do hladka. Maso z obou stran naklepeme, nařízneme po obvodu, aby se nekroutilo a naložíme do marinády. Dáme do lednice minimálně přes noc, lépe na dva dny. Na pánvi rozpálíme olej a maso z obo...

Bůček se zeleninou

Bůček se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bůčku, 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi, 2 šálky drůbežího vývaru, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky Solamylu, špetka soli, 1-2 lžičky sádla

Zeleninu uvaříme ve kuřecím vývaru do měkka (místo vývaru můžeme použít i kostku slepičího bujonu). Uvařenou zeleninu vyjmeme a uložíme do velké mísy. Ve vývaru uvaříme plátky bůčku a poté je položíme na zeleninu. Do vývaru přidáme bílé víno a g...

Vepřové maso s květákem

Vepřové maso s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 lžička Solamylu, 1 lžička mletýého zázvoru, špetka pepře, 2-3 lžičky sójové omáčky, 1 střední květák, špetka soli, 1 sušená feferonka, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na tenké plátky, zaprášíme solamylem, zázvorem a pepřem, pokapeme polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodinky odležet. Mezitím očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po scezení jej necháme vychladnout a n...

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce Solamylu, špetka soli, 2 lžíce Vegety, 2-3 vejce, špetka pepře, 1/4 hrnku vody, 100 g strouhaného sýru, 2 lžíce sójové omáčky, špetka mleté pálivé papriky

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hustší těstíčko. Cuketu nakrájíme na plátky nasolíme a necháme odvodnit. Poté je obalujeme ve směsi a smažíme na pánvi.

Plněná zapečená cuketa Rox

Plněná zapečená cuketa Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg mletého vepřového masa, 2-3 vejce, špetka mletého barevného pepře, špetka soli, 6 stroužků česneku, troška Solamylu, 1-2 cibule , 2 cukety, troška kečupu (jemného či ostrého)

Cibuli osmažíme dozlatova na sádle, přidáme mleté maso, pepř, lisovaný či jemně pokrájený česnek, a vejce, dle potřeby zahustíme Solamylem. Mladé cukety neloupeme, vydlabeme jádra, mírně osolíme, naplníme přichystanou směsí a zakapeme kečupem....

Dušené zelí alá Čína

Dušené zelí alá Čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,3 dcl bílého vína, 100 g bílého zelí, 10 g cibule, 10 g česneku, 3-5 kapek sójové omáčky, troška mleté papriky, troška pepře, 1 lžička Solamylu, 5 g tuku, 0,3 dcl vývaru, 3-5 kapek worcestrové omáčky

Na nudličky nakrájené zelí osmahneme na tuku a zpěněné cibulce s česnekem, okořeníme, dáme sóju, worcester, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme víno a zahustíme solamylem.

Hodinkový guláš z hovězího masa

Hodinkový guláš z hovězího masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího předního masa, 2 zelené papriky, 4 cibule, 5 - 6 stroužků česneku, 4 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky barevného pepře, 2 kostky extra silného masoxu, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička kari koření, 1 l vody, 1 - 2 rajčata, 3 lžíce sádla

Maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle v tlakovém hrnci osmažíme dozlatova cibulku, přidáme maso, zelenou papriku pokrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky, necháme zprudka opéci, zaprášíme paprikou (papriku ne dlouho a nakonec - zhoř...

Rošťáci

Rošťáci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa - nejlépe kotleta, není tak suchá, 2 -3 vejce, 6 stroužků česneku, 2 lžíce Maizeny či Solamylu, 2 lžíce plnotučné obyčejné hořčice, 1 lžíce Worcesteru, 1 lžíce sojové omáčky slané, 1 lžíce sojové omáčky sladké, 1 lžička čerstvě umletého barevného pepře, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mletého či strouhaného zázvoru

Ze všech vypsaných ingrediencí, které dobře našleháme, uděláme omáčku, neškodí přikápnout olivového oleje. Maso je totiž křehčí. Maso ponoříme do mísy s omáčkou, přikryjeme a do druhého dne nenecháme v chladnu naležet. Občas obrátíme. Druhý den na...

Krůtí prsa na mandlích

Krůtí prsa na mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí prsa, 100 g mandlových lupínků, 1 pórek, 1 lžička Vegety, špetka kmínu, špetka soli, 1 vejce, 1 lžička Solamylu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce vody

Krutí plátky nakrájíme na nudličky a smícháme se solamylem, vajíčkem a vodou. Na rozpáleném oleji orestujeme maso. Mícháme až maso zbělá, přidáme nakrájený pórek a koření. Nakonec přidáme opražené mandlové lupínky. Podáváme s rýží.

Krůtí kousky v pórku

Krůtí kousky v pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g krůtího prsa, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 lžičky mletého pepře, 200 g pórku, sůl, 1 lžička Solamylu

Krůtí prso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Pórek dobře omyjeme, odkrojíme tmavou část a světlou část nakrájíme na půlkolečka. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme mírně osolené maso s cibulí, dokud není měkké. Poté...

Kuřecí nudličky smažené

Kuřecí nudličky smažené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 vejce, 2 špetky soli, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky Solamylu, 4 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na větší nudličky nebo kousky. Vejce smícháme s tatarskou omáčkou, solí, majoránkou, solamylem a na jemno nastrouhanými stroužky česneku. Do připravené marinády dáme maso a promícháme. V uzavřené nádobě necháme v chladu uležet do dr...

Kuřecí kousky s cibulí

Kuřecí kousky s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička Ďábelského koření, 2 špetky soli, 2 střední cibule, 1/4 lžičky Solamylu, 50 ml vody

Kuřecí prso nakrájíme na menší kousky, nebo na nudličky. V oleji rozmícháme sůl a ďábelské koření. Vložíme do něj maso, promícháme a směs přendáme do nádoby s víčkem. Zakryté dáme do chladničky do druhého dne odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na...

Kynuté bramborové placky

Kynuté bramborové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 2 lžíce Solamylu, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 vejce, 3 vařené brambory, 42 g droždí (kvasnice), 250 ml mléka, 1 lžička cukru krystal, 2 lžíce másla, špetka soli

Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme klasický kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku, přilijeme vzešlý kvásek, přidáme solamyl, vejce, olej, rozmačkané vařené brambory a trochu soli. Vypracujeme těsto a necháme ho ch...

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vykoštěných krůtích stehen, špetka soli, 1/2 lžičky kari koření, 2 cibule, 2 pálivé papričky, špetka mletého zázvoru, 250 ml rostlinného oleje, 50 ml bílého vína, 100 ml vody, 1/2 citrónu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu

Maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, přidáme kari koření, zázvor, přisolíme, promícháme a osmahneme na rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, osmahneme na oleji, přidáme nakrájené papričky, osmažené maso a krátce podusíme. Ví...

Stehýnka s rozinkami

Stehýnka s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 200 ml pomerančové šťávy, 30 g nasekaných mandlí, 1 lžíce rozinek, 1 lžička Solamylu, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 100 ml rostlinného oleje

V menším hrnečku si smícháme sůl, pepř, skořici a hřebíček. Maso omyjeme, osušíme a poté okořeníme ze všech stran. V oleji po jedné straně opékáme cca 10 minut-neobracíme. Po 10 minutách maso v pánvi obrátíme a přidáme pokrájenou cibuli a celer na...

Kuřecí prsa po čínsku

Kuřecí prsa po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 500 g čínské zeleninové směsi, 100 ml sojové omáčky, 100 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce Solamylu, špetka soli

Kuřecí prsa omyjeme a poté ja nakrájíme na nudličky. Dáme do misky a lehce osolíme a pak naložíme do připravené marinády: olej, sojová omáčka a solamyl. Poté nudličky zprudka orestujeme na pánvi a přidáme k nim čínskou zeleninu. Vše spolu podusíme...

Pivní kuřecí prsa

Pivní kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 stroužky česneku, 1 větší pórek, 3 vejce, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička cukru, 100 ml černého piva

Kuřecí prsa důkladně opereme a dáme na ubrousek uschnout. Nakrájíme si nadrobno pórek a dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, rozšlehaná vejce, sojovou omáčku, solamyl, cukr a černé pivo. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší plátky nebo kostky a...

Nakládaná kuřecí prsa

Nakládaná kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích prsou, 1 balení bílého jogurtu, 1 balení zakysané smetany, 3-4 stroužky česneku, 2 vejce, špetka soli, troška pepře, 3 lžíce Solamylu

Do mísy dáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, pepř,sůl, solamyl a vejce. Rozkvedláme a máme marinádu. Prsíčka si naporcujeme podle potřeby a naložíme do marinády přes noc. Potom osmažíme na rozpáleném oleji.

Kari řízečky

Kari řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 4 vejce, 4 cibule, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření, 150 ml oleje

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na menší kostičky, a dáme do mísy. přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a osolíme a opepříme. Přidáme papriku a kari koření. Zahustíme solamylem a dobře promícháme. Z hmoty uděláme v dlani malé říz...

Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 120 g cukru moučka, 80 g změklého másla, 3 lžíce vaječného likéru, 150 ml mléka, 4 bílky, 160 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g Solamylu, 1 lžička citronové kůry, 2 lžíce kandované pomerančové kůry, 2 lžíce rozinek

Utřeme spolu žloutky s cukrem a změklým máslem. Po chvíli přilijeme vaječný likér a mléko. Střídavě přidáváme sníh ušlehaný z bílků a mouku předem promíchanou s kypřícím práškem, Solamylem a citronovou kůrou. Do bábovkové formy vymazané tukem a vy...

stránka: