Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Veka

Domácí jitrnice

Domácí jitrnice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g vepřového boku, 300 g veky, 270 ml masového vývaru, 80 g plic, 20 g játry, 1 lžičku soli, 1 špetku pepře, 2 špetky zázvoru, 1 špetku nového koření, 1 lžíci majoránky, 2-3 stroužky česneku

Vepřový bok, plíce a játra uvaříme předem. Nakrájíme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Necháme nasáknout, poté vymačkáme a smícháme s masem a vnitřnostmi. Přidáme vývar, koření a česnek. Naplníme do střívek a vaříme 35 minut...

Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka Moravanky, 1 cibule, 4-5 brambor, 3 slepičí vejce, 200 g měkkého salámu, špetka soli, troška pepře, 150 g majonézy, 2 lžíce petrželové natě, 1 citrón, 1 balení veky

Lák ze sklenice Moravanky slijeme, zeleninu necháme na cedítku okapat a poté ji na jemno nakrájíme. Přidáme nakrájenou cibuli, na hrubém struhadle nastrouhané uvařené (vychlazené) brambory, nastrouhaný měkký salám a nastrouhané vejce vařené na tvr...

Mozzarellové špízy

Mozzarellové špízy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Mozzarelly, 1 francouzská veka, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 šalotka, 6 listů bazalky, špetka soli, 110 g másla, troška barevného pepře

Mozzarellu nakrájíme na kostky. Veku na 2 cm plátky, které přepůlíme na polovinu. 4 špejle pomažeme olejem a střídavě napichujeme veku a mozzarellu. Hotové špízy dáme na gril. Pečeme dozlatova. Do misky vložíme na jemno nakrájenou šalotku, pokráje...

Chřestové toasty

Chřestové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g chřestu, 2 plátek veky, 30 g banánu, 15 g majonézy, 0,1 dcl zakysané smetany, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl vína, 10 g másla

Veku opečeme na sucho, potřeme máslem, poklademe vařeným chřestem a plátky banánu, pokapeme citrónovou šťávou, na povrchu polijeme majonézou rozmíchanou se smetanou a vínem a posypeme petrželkou.

Mozaikový chlebíček

Mozaikový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 2 lžičky sardelové pasty, 150 g šunky vcelku, 150 g zbytků pečeného masa, 2 vejce, 2 sterilované okurky, 1 lžička kaparů, 1 veka

Vejce si uvaříme natvrdo. Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a pečené maso, dále 2 uvařená vejce pokrájená na kostičky, sterilované okurky a lžičku rozsekaných kaparů. Vše dobře promícháme. Veku rozkroj...

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 300 g strouhaného sýra, 1 sklenka piva, troška pepře, 1 balení veky, 150 g sekaných mandlí

Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme strouhaný sýr (nejlepší je čedar nebo gouda). Poté přidáme sklenku piva a na mírném ohni umícháme hustou kaši. Opepříme ji. Chlebíčkovou veku nakrájíme na plátky a potřeme pomazánkou a posypeme sekanými mandl...

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rybího filé, 150 g vepřového mletého masa, 200 g majonézy, 50 g veky, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře bílého, 100 ml olivového oleje, 50 ml Rama Cremefine, 1 hrst máty, 1 stroužek česneku

Filé semeleme a promícháme s mletým masem. Přidáme veku, kterou jsme namočili v mléce, vejce, sůl, pepř a promícháme. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, jež na oleji opečeme z obou stran dozlatova. Majonézu rozmícháme s Rama Crémefine, proli...

Chřestový krém

Chřestový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kousek kuřecího prsa, 250 g čerstvého chřestu, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 g bílého pepře, 1 g muškátového ořechu, špetka soli, 125 ml smetany, 1 žloutek, 1 lžíce pažitky, 4 plátky veky

Kuřecí prso uvaříme zvolna doměkka v osolené vodě. Chřest oloupeme, oddělíme hlavičky a uvaříme jej doměkka a rozmixujeme. Hlavičky uvaříme zvlášť. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou okořeníme, zalijeme vývarem z kuřecích prsíček a...

Rybí polévka s půlměsíčky

Rybí polévka s půlměsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kapr, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 1/2 menšího celeru, 1 lžíce soli, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 1 lžíce másla, 1 veka, 1 lžíce Vegety, 3 lžíce Maggi

Kapra zbavíme šupin, vykucháme a maso i vnitřnosti omyjeme pod vodou. Hlavu odkrojíme a rybu nakrájíme na větší kusy a vše vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, okořeníme a přivedeme k varu. Poté oheň ztlumíme a ještě 40 minut necháme táhno...

Snídaňová miska

Snídaňová miska

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky veky, nebo toastového chleba , 50 g kozího sýru, 50 g Nivy, 50 g anglické slaniny, 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžička tymiánu, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce brusinkové marmelády, troška másla na vymazání

Zapékací misku vymažeme máslem a na dno vložíme plátek veky, nebo toastového chleba. Smetanu smícháme s tymiánem, solí a pepřem a dvěma lžícemi zalijeme veku. Na plátek veky naskládáme polovinu anglické slaniny a polovinu obou sýrů nakrájené na pl...

Plněné sendviče

Plněné sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 150 g šunky, 150 g trvanlivého salámu, 100 g vařeného uzeného jazyka, 3 natvrdo uvařená vejce, 50 g nastrouhaného ementálu, 200 g másla, 3 sardelky, 3 sterilizované okurky

Sendvič prekrojíme po dĺžke napoly, striedku vydlabeme a rozmrvime. Sardelky rozotrieme s maslom, zmiešame z ostatnými prísadami, pokrájanými na drobno. Dobre premiešame. Masu natlačíme do vydlabaného sendviča, obe polovice priložíme k sebe, zabal...

Plněná veka

Plněná veka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 veky, 2 uvařená vejce, 50 g taveného sýra, 2 lžíce másla, 1 lžička sardelové pasty, špetka soli, špetka pepře

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme se sýrem, máslem a sardelovou pastou, solí a pepřem. Veku příčně rozkrojíme a střídu odstraníme. Hmotou naplníme obě půlky veky, přitlačíme k sobě, zabalíme do fólie a dáme vychladit do...

Rybí závitky

Rybí závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky bílé veky, 1 cibule, 1 hrneček mléka, 150 g žampionů, 60 g másla, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce citronové šťávy, 600 g rybího filé

Veku nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. Na polovině rozpáleného másla zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a opečeme doměkka. Vmícháme petrželku, osolíme a opepř...

Knedlíky naší Pavly

Knedlíky naší Pavly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 400 g syrových brambor, špetka soli

Chlebíčkovou veku /400 g / nakrájíme na kostičky, brambory najemno nastrouháme, smícháme dohromady a osolíme. Utvoříme kulaté knedlíky / z této dávky 8 ks /, dobře je zhňácáme a v osolené vodě vaříme asi 20 minut.

Srnčí řízky na žampiónech

Srnčí řízky na žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčí kýty, 50 g uzené slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 100 g žampiónů, 30 g másla, 4 plátky veky, PŘILOHA: 500 g brambor, 4 lžíce brusinek, pepř a sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje

Srnčie rezne prešpikujeme údenou slaninou, posolíme, okoreníme mletým korením, pomúčime a na rozohriatom oleji rýchlo opečieme. Opečené rezne vyberieme a na výpeku a masle opražime pokrájané žampiňóny. Pridáme kečup, trochu múky, podlejeme vodou...

Teplé topinky

Teplé topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 50 g másla, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra, 150 g šunky, 1 špetka soli

V misce umícháme máslo a vejce, sůl, nastrouhaný tvrdý sýr a na kostičky nakrájenou šunku. Namažeme na krajíčky veky naskládáme na plech a zapékame ve vyhřáté troubě 200°C asi 15 minut. Topinky ozdobíme zeleninou a podáváme.

Kopřivový nákyp s uzeninou

Kopřivový nákyp s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větši veka nebo 6-8 housek, 500 g mladých kopřivových lístků, 4 vejce, 100 ml mléka, 3 lžíce másla, 100 ml sladké smetany, 200 g uzeného masa, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, troška strouhaného muškátového ořechu, troška soli, trochu sádla a strouhanky na vymazáni pekáče

Sendvič alebo žemle pokrájame na kocky a nasucho pražíme v rúre. Mlieko, smotanu a žĺtky spolu ušľaháme, pridáme muškátový orech, soľ a sendvič zalejeme. Mäso pokrájame, žihľavu očistíme, umyjeme a krátko orestujeme na masle s cibuľkou a cesnakom....

Havajské sýrové chlebíčky

Havajské sýrové chlebíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky veky, 4 lžičky másla, 1 lžička bylinkové hořčice, 4 plátky čerstvého ananasu, 1/2 lžičky mleté červené papriky, 2 plátky vařené šunky, 4 tenké plátky uzeného sýru, 2 žloutky, troška kečupu na ozdobu

Plátky sendviče opražíme na masle z oboch strán. Po vychladnutí potrieme zľahka horčicou. Obložíme kolieskami ananásu, posypeme červenou paprikou, prikryjeme polovicou plátku šunky a plátkom syra. Poukladáme do zapekacej misky, zalejeme rozšľahaný...

Slunečnicové jehněčí řízky

Slunečnicové jehněčí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčího, 150 g bílé veky, 1-2 dcl mléka, 1 vejce, sůl, slunečnicová semínka, máslo na smažení, špetka muškátového květu

Jehněčí maso pomeleme, osolíme, přidáme muškátový květ, veku namočíme v mléce a umeleme ve strojku po mase a potom prohněteme spolu s masem a vejcem. Ze směsi tvoříme placičky, které obalujeme ve slunečnicových semínkách a pomalu zvolna smažíme na...

Obalovaný sendvič s houbami

Obalovaný sendvič s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g čerstvých hřibů, 1 veka, 4 vejce, 200 ml olivového oleje na smažení, 100 ml mléka, troška drceného kmínu, troška mletého pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky

Pokrájané hríby trocha opražíme na oleji, posypeme rozdrvenou rascou, soľou, mletým čiernym korením i posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a udusíme. Huby poukladáme medzi tenšie plátky sendviča, ktoré obalíme cestičkom pripraveným z osolenýc...

Zapékaný plněný sendvič

Zapékaný plněný sendvič

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší veka, 200 ml mléka, 250 g hovězího podušeného masa, 250 g vepřového podušeného masa, troška mletého pepře, 1 lžička mleté papriky , 2 lžíce posekané pažitky, 1 lžička majoránky, 2 lžice nadrobno pokrájené cibule, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 50 g másla, sůl podle potřeby

Sendvič rozkrájame na štyri rovnaké časti. Striedku z nich vydlabeme a zalejeme mliekom. Mäso zomelieme a posolíme, pridáme papriku, korenie, pažítku, majorán, cibuľu, mrkvu pokrájanú na kocky, navlhčenú striedku zo sendviča a rozotretý cesnak...

Houbové smaženky s hermelínem

Houbové smaženky s hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

talířek lesních hub, 1 veka, 1 malá cibule, špetka soli, špetka pepře, 1 Hermelín, 2 vejce, asi 4 lžíce mléka, olej na smažení

Cibuli nasekáme nadrobno a dáme restovat na lžíci oleje. Když cibule začíná zlátnout, přihodíme houby, nakrájené na malé kostičky, osolíme, opepříme a chvíli dusíme doměkka. Veku nakrájíme na tenčí plátky a vždy mezi dva plátky dáme lžíci hub a n...

Gazpacho z Andalusie

Gazpacho z Andalusie

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g kvalitních oloupaných rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem, 1 salátová okurka (oloupaná), 1 čerstvá kapie, dodá krásnou barvu a 1 zelená paprika, 4 plátky bílé veky, 1-2 stroužky česneku, 100 kvalitního olivového oleje, vinný ocet (o něco méně, než olivového oleje), sůl

Rajčata na špičce nakrojíme do kříže a spaříme pár vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme ve studené. Rajčata oloupeme a pokrájíme, stejně jako ostatní zeleninu. Nemáme-li po ruce čerstvá rajčata, nahradíme je Heinz rajčatovým pyré. Všechny ing...

Sladká veka s tvarohem

Sladká veka s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

chlebíčková veka, balení měkkého tvarohu, 2 lžíce cukru moučka, šálek cukru krupice, 2 vejce, 100 ml mléka, 3 lžíce strouhanky

Tvaroh osladíme podle chuti. Plátky starší veky namažeme tvarohem, přiklopíme druhým plátkem veky. Namočíme ve vajíčku rozmíchaném s trochou mléka a obalíme ve strouhance. Na pánvi opečeme veku s tvarohem dozlatova. Ještě teplou veku s tvarohe...

Studená polévka salmorecho

Studená polévka salmorecho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g veky, 250 ml olivového oleje, 750 g rajčat, 3 stroužky česneku, 20 ml vinného octa, 1 lžička soli

Rajčata spaříme a oloupeme. Česnek prolisujeme a spolu s ostatními ingrediencemi vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Polévku vložíme do chladničky a necháme vychladit alespoň 2 hodiny. Polévka je velmi sytá, není k ní potřeba žádná další pří...

stránka: