Jednoduché zeleninové rizoto
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rýži propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme osolenou vodou tak, aby přesahovala cca 1-2 cm. Připravíme si hrášek, kukuřici, mrkev a papriku nakrájené na drobné kostičky. Použijeme-li takovouto čerstvou zeleninu, vložíme ji ihned spolu s rýží do hrnce, přikryjeme a dusíme cca 20 minut, dokud není rýže hotová. Měla by být po vyvaření vody. Použijeme-li zeleninu mraženou, tu přidáme k rýži až asi v půli dušení, cca po 10 minutách.
Zvlášt na pánvi zahřejeme trošku másla nebo olivového oleje. Hotovou rýži se zeleninou přisypeme, promícháme a máme hotovo. Podáváme posypané strouhaným tvrdým sýrem.
Tip k receptu
Pro malé děti doporučujeme spíše olivový olej a nemraženou zeleninu (jen čerstvou). Rovněž se vyhněte kořenění paprikou nebo přílišnému solení.
Zuzana Mellenová20. 05. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: brokolice
Ajaja 10. 11. 2012, 11:58