Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jednoduché zeleninové rizoto

Jednoduché zeleninové rizoto

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
244 kalorií 0.0g cukrů 4.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Rýži propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme osolenou vodou tak, aby přesahovala cca 1-2 cm. Připravíme si hrášek, kukuřici, mrkev a papriku nakrájené na drobné kostičky. Použijeme-li takovouto čerstvou zeleninu, vložíme ji ihned spolu s rýží do hrnce, přikryjeme a dusíme cca 20 minut, dokud není rýže hotová. Měla by být po vyvaření vody. Použijeme-li zeleninu mraženou, tu přidáme k rýži až asi v půli dušení, cca po 10 minutách.
Zvlášt na pánvi zahřejeme trošku másla nebo olivového oleje. Hotovou rýži se zeleninou přisypeme, promícháme a máme hotovo. Podáváme posypané strouhaným tvrdým sýrem.

Bulb Tip k receptu

Pro malé děti doporučujeme spíše olivový olej a nemraženou zeleninu (jen čerstvou). Rovněž se vyhněte kořenění paprikou nebo přílišnému solení.


Zuzana Mellenová

20. 05. 2009, Recept navštíven: 17487x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Příprava tohoto rizota je velmi jednoduchá a má výhodu v tom, že lze využít různou zeleninu. Já nemusím moc sterilovanou kukuřici, tak jsem místo ní dala brokolici a bylo to fajn.
Přidané ingredience: brokolice

10. 11. 2012, 10:58

Přidat komentář

Facebook komentáře