Jednoduché zeleninové rizoto

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

244 kalorií
0.0g cukrů
4.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Rýži propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme osolenou vodou tak, aby přesahovala cca 1-2 cm. Připravíme si hrášek, kukuřici, mrkev a papriku nakrájené na drobné kostičky. Použijeme-li takovouto čerstvou zeleninu, vložíme ji ihned spolu s rýží do hrnce, přikryjeme a dusíme cca 20 minut, dokud není rýže hotová. Měla by být po vyvaření vody. Použijeme-li zeleninu mraženou, tu přidáme k rýži až asi v půli dušení, cca po 10 minutách.
Zvlášt na pánvi zahřejeme trošku másla nebo olivového oleje. Hotovou rýži se zeleninou přisypeme, promícháme a máme hotovo. Podáváme posypané strouhaným tvrdým sýrem.

Tip k receptu

Pro malé děti doporučujeme spíše olivový olej a nemraženou zeleninu (jen čerstvou). Rovněž se vyhněte kořenění paprikou nebo přílišnému solení.

přidejte na:
Chybí obrázek

20. 05. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Příprava tohoto rizota je velmi jednoduchá a má výhodu v tom, že lze využít různou zeleninu. Já nemusím moc sterilovanou kukuřici, tak jsem místo ní dala brokolici a bylo to fajn.
Přidané ingredience: brokolice

10. 11. 2012, 10:58

Chybí obrázek
jednoduché a chutné rizoto

18. 07. 2018, 20:33

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.