Chybějící obrázek

Jess nákyp

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
25min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

2048 kalorií
0.0g cukrů
142.0g tuků
36.0g bílkovin


Příprava

Žemle nakrájíme na kousky a namočíme do mléka. Z másla a vanilkového cukru ušleháme hustý bělavý krém. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky postupně zašleháme do krému. Troubu předehřejeme na 200 stupnů. Žemle lehce vymačkáme a s rozinkami zamícháme do krému. Ušleháme pevný sníh, zašleháme 3 lžíce cukru a sníh lehce vmícháme do žemlové hmoty. Vymažeme 6 žáruvzdorných formiček a vysypeme je 1 lžící cukru. Formičky hmotou naplníme a pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 minut. Mezitím omyjeme jablka. Rozčtvrtíme je, odstraníme jadřince a nakrájíme na dílky. Zbyvající máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme jablka, skořici a 1 lžíci cukru. Opékáme asi 5 minut a podlijeme vínem. Nákyp vyklopíme z formiček, pocukrujeme a podáváme s glazurovanými jablky.

přidejte na:
jessynka

09. 05. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
nákyp je chutný

Svetlana 16. 07. 2017, 19:40

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vydarený nákyp

majka 24. 04. 2018, 12:11

Přidat komentář