Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jess nákyp

Jess nákyp

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 45min
Nutriční hodnoty
2048 kalorií 0.0g cukrů 142.0g tuků 36.0g bílkovin

Příprava

Žemle nakrájíme na kousky a namočíme do mléka. Z másla a vanilkového cukru ušleháme hustý bělavý krém. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky postupně zašleháme do krému. Troubu předehřejeme na 200 stupnů. Žemle lehce vymačkáme a s rozinkami zamícháme do krému. Ušleháme pevný sníh, zašleháme 3 lžíce cukru a sníh lehce vmícháme do žemlové hmoty. Vymažeme 6 žáruvzdorných formiček a vysypeme je 1 lžící cukru. Formičky hmotou naplníme a pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 minut. Mezitím omyjeme jablka. Rozčtvrtíme je, odstraníme jadřince a nakrájíme na dílky. Zbyvající máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme jablka, skořici a 1 lžíci cukru. Opékáme asi 5 minut a podlijeme vínem. Nákyp vyklopíme z formiček, pocukrujeme a podáváme s glazurovanými jablky.


jessynka

09. 05. 2010, Recept navštíven: 1234x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nákyp je chutný

16. 07. 2017, 19:40

Přidat komentář

Facebook komentáře