Jess nákyp
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žemle nakrájíme na kousky a namočíme do mléka. Z másla a vanilkového cukru ušleháme hustý bělavý krém. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky postupně zašleháme do krému. Troubu předehřejeme na 200 stupnů. Žemle lehce vymačkáme a s rozinkami zamícháme do krému. Ušleháme pevný sníh, zašleháme 3 lžíce cukru a sníh lehce vmícháme do žemlové hmoty. Vymažeme 6 žáruvzdorných formiček a vysypeme je 1 lžící cukru. Formičky hmotou naplníme a pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 minut. Mezitím omyjeme jablka. Rozčtvrtíme je, odstraníme jadřince a nakrájíme na dílky. Zbyvající máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme jablka, skořici a 1 lžíci cukru. Opékáme asi 5 minut a podlijeme vínem. Nákyp vyklopíme z formiček, pocukrujeme a podáváme s glazurovanými jablky.
jessynka09. 05. 2010