Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jihočeský bramborový bác

Jihočeský bramborový bác

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 50min
Nutriční hodnoty
2824 kalorií 1.0g cukrů 1.0g tuků 30.0g bílkovin

Příprava

Jednu polovinu brambor omyjeme a uvaříme ve slupce.Když brambory vychladnou,oloupeme je a nahrubo nastrouháme.Druhou polovinu omyjeme,oloupeme a zasyrova nastrouháme nahrubo.Potom všechny brambory smícháme,přidáme mouku,vejce,posekané nebo umleté škvarky,mléko,prolisovaný česnek,pepř,kmín a sůl.Na plátky nakrájenou veku naskládáme na dno sádlem vymazaného pekáče.Veku potřeme bramborovou směsí,zakryjeme plátky anglické slaniny a vložíme do trouby vyhřáté na 180C.Pokrm upečeme dozlatova a podáváme teplý s kysaným zelím.


jirina1967

22. 12. 2009, Recept navštíven: 5331x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře