Jihočeský bramborový bác
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
2824
kalorií
1.0g
cukrů
1.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Jednu polovinu brambor omyjeme a uvaříme ve slupce.Když brambory vychladnou,oloupeme je a nahrubo nastrouháme.Druhou polovinu omyjeme,oloupeme a zasyrova nastrouháme nahrubo.Potom všechny brambory smícháme,přidáme mouku,vejce,posekané nebo umleté škvarky,mléko,prolisovaný česnek,pepř,kmín a sůl.Na plátky nakrájenou veku naskládáme na dno sádlem vymazaného pekáče.Veku potřeme bramborovou směsí,zakryjeme plátky anglické slaniny a vložíme do trouby vyhřáté na 180C.Pokrm upečeme dozlatova a podáváme teplý s kysaným zelím.
jirina196722. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.