Kačena na pomerančích

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

324 kalorií
0.0g cukrů
30.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Kačicu posolíme, potrieme tymianom a olejom. Dovnútra vložíme dieliky z jedného pomaranča, pokrájané jablka, bobkový list a petržlenovú vňať. Pečieme vo vyhriatej rúre. Takmer mäkkú kačicu zalejeme vínom a upečieme do červena. Polievame ju vypečenou šťavou. Nakoniec pridáme pomarančovú šťavu, zahustíme múkou, necháme prevrieť.

Tip k receptu

Rozporciovanú kačicu obložíme kolieskami pomaranča, opečeného na masle. Podávame s ryžou, so zemiakmi alebo pečivom.

přidejte na:
Jozef

29. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
je to chutný dobrý recept

palino 23. 04. 2016, 17:54

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobre

Svetlana 13. 08. 2016, 21:24

Přidat komentář
Roxana
Je to moc dobré, miluji tymián a pomeranče v kombinaci s drůbeží. Ale raději maso porcuji, asi zvyk. Zdá se mi prochucenější. A pomerančů není nikdy dost...já vůbec nešetřím tymiánem a celkově bylinkami. Jak říkám, začnu dle receptu a skončím dle sebe :-)))))

Roxana 11. 01. 2012, 20:05

Chybějící obrázek
Toto jedlo je typické spanielske, casto podávané v zimných mesiacoch ked pomarance dozrievajú (december-január) a teda nemôze byt slovenské...

Pablo 17. 01. 2014, 18:21

Barbora Šumná
Pablo: děkujeme za upozornění, opravujeme :o)

Barbora Šumná 20. 01. 2014, 12:08