Kačena na pomerančích

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

324 kalorií
0.0g cukrů
30.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Kačicu posolíme, potrieme tymianom a olejom. Dovnútra vložíme dieliky z jedného pomaranča, pokrájané jablka, bobkový list a petržlenovú vňať. Pečieme vo vyhriatej rúre. Takmer mäkkú kačicu zalejeme vínom a upečieme do červena. Polievame ju vypečenou šťavou. Nakoniec pridáme pomarančovú šťavu, zahustíme múkou, necháme prevrieť.

Tip k receptu

Rozporciovanú kačicu obložíme kolieskami pomaranča, opečeného na masle. Podávame s ryžou, so zemiakmi alebo pečivom.

přidejte na:
Jozef

29. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
palino
je to chutný dobrý recept

23. 04. 2016, 17:54

Svetlana
velmi dobre

13. 08. 2016, 21:24

Přidat komentář
Roxana
Je to moc dobré, miluji tymián a pomeranče v kombinaci s drůbeží. Ale raději maso porcuji, asi zvyk. Zdá se mi prochucenější. A pomerančů není nikdy dost...já vůbec nešetřím tymiánem a celkově bylinkami. Jak říkám, začnu dle receptu a skončím dle sebe :-)))))

Roxana 11. 01. 2012, 20:05

Toto jedlo je typické spanielske, casto podávané v zimných mesiacoch ked pomarance dozrievajú (december-január) a teda nemôze byt slovenské...

Pablo 17. 01. 2014, 18:21

Barbora Šumná
Pablo: děkujeme za upozornění, opravujeme :o)

Barbora Šumná 20. 01. 2014, 12:08

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.