Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kakaovo - čokoládová podkova

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
18min 2h 18min
Nutriční hodnoty
7856 kalorií 5.0g cukrů 469.0g tuků 145.0g bílkovin

Příprava

Dno formy vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Ze 6 bílků a 6 lžic moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně přišleháme 6 žloutků a vařečkou vmícháme 5 lžic prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva a 1 lžící kakaa. Těsto vylijeme do formy, zarovnáme a dáme péct do vyhřáté trouby. Korpus pečeme při 180 stupních asi 17-18 minut. Jestli je těsto upečené, zistíme píchnutím špejle. Rovnakým způsobem upečeme ještě 2 piškoty.
Korpusy necháme vychladnout a vodorovně je rozřízneme. Potřeme je džemem, opět slepíme a pokapeme rumem.
5 vajec, zbylé kakao, vanilkový a moučkový cukr ušleháme nad párou. Hmotu necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme do pěny a spojíme s vaječnou hmotou. Krém rozdělíme na 3 části.
Korpusy slepíme krémem. Vrch potřeme tenkou vrstvou džemu, boky zbylým krémem a poté oblepíme kokosem.
Čokoládu rozpustíme s olejem a máslem a polijeme vrch dortu. Dort uložíme do lednice, když je čokoláda stuhnutá, ozdobíme dort podle své fantazie a necháme v lednici.

Bulb Tip k receptu

Boky dortu můžeme ozdobit oříškami, strouhanou bílou nebo bílou a tmavou čokoládou, efektní jsou nasucho opražené mandlové lupínky.


Přidat na Pinterest
uschi3

12. 05. 2011, Recept navštíven: 3065x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept, vyskúšaný

07. 11. 2016, 20:35

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
podkovaje vyborne jemná a chutná

15. 01. 2017, 14:29

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera velmi dobre

19. 03. 2017, 20:12

Přidat komentář

Facebook komentáře