Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 216

Celerové řízky

Celerové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks celeru, 2 ks vajec, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce citrónové šťávy, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Celer oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme povařit na 5 minut do osolené vody, do které jsme přidali 2 lžíce citrónové šťávy. Poté plátky celeru vyjmeme, necháme vychladnout a poté obalujeme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a ...

Brambory s vejci a slaninou

Brambory s vejci a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g slaniny, 2 stroužky česneku, 6 ks vajec, 200 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 5 kuliček černého pepře, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme uvařit doměkka. Když jsou brambory napůl měkké, přidáme k nim bobkový list, nové koření a celý pepř a vaříme doměkka. Dále si dáme uvařit 4 vajíčka natvrdo. Ke smetaně přisypeme mouku a rozš...

Gloukačky

Gloukačky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g kysaného zelí, 1 ks cibule, 50 g sádla, 1 sklenka vody, 200 g polohrubé mouky, špetka soli

Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno, sádlo si rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm cibuli. Když je cibule osmažená, přidáme překrájené zelí, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo na hrubém struhadle, pře...

Noky z brambor s houbami

Noky z brambor s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 200 g hrubé mouky, 100 g hub, 2 lžíce másla, 6 ks vajec, 1 sklenka vody, 1 ks cibule, špetka kmínu, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky, přidáme sůl, mouku, okmínujeme, přidáme 2 vejce a uděláme těsto. Z tohoto těsta poté děláme lžičkou noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě cca 5 – 10 minut. Na ...

Brambory se smetanou a octem

Brambory se smetanou a octem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 4 ks vajec, 60 g másla, 50 g hladké mouky, 2 lžíce octa, 4 lžíce nasekané pažitky, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, špetka kmínu, špetka soli, 500 ml zakysané smetany

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, podlijeme vodou, okmínujeme, osolíme a dusíme do poloměkka. Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme vodou z brambor, povaříme, přidáme zakysanou smetanu, ocet, zelenou petrželku nasekanou, pažitku nasekanou, ...

Holeček

Holeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g kysaného zelí, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sádla, špetka kmínu, špetka soli

Brambory oloupeme, zalijeme vodou, okmínujeme, osolíme a uvaříme doměkka. Sádlo si rozpustíme, zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibuli, když je cibule zpěněná, přidáme překrájené zelí, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Brambory i zelí scedíme a s...

Uhlířina s noky

Uhlířina s noky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 ks cibule, 250 g hrubé mouky, 2 ks vajec, 2 lžíce sádla, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. K mouce přidáme vejce, vodu, uděláme těsto. Když jsou brambory poloměkké, lžičkou dáváme do vody k bramborům malé porce těsta a dovaříme společně. ...

Lepenice

Lepenice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 1 ks cibule, 300 g kysaného zelí, 100 g slaniny, 2 lžíce sádla, špetka kmínu, špetka soli

Brambory oloupeme, dáme do hrnce zalijeme vodou, okmínujeme, osolíme a vaříme doměkka, poté je scedíme, rozmačkáme. Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme, orestujeme na rozpuštěném sádle, přidáme zelí, podlijeme vodou, podusíme doměkka. Slaninu nakrá...

Nákyp z hub

Nákyp z hub

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 6 ks rohlíků, 1 sklenka mléka, 50 g másla, 6 ks vajec, špetka petrželky, špetka pepře, špetka soli

Houby očistíme, nasekáme najemno, dáme do misky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, dále přidáme žloutky a promícháme. Poté vmícháme sníh, který jsme si ušlehali z bílků. ...

Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nahrubo nastrouhaného Eidamu (Edam), 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce mléka, 2 vejce, špetka Sody bikarbóny, strouhanka na obalování, olej

Z nastrouhaného sýra, mouky, mléka, vajec a sody zpracujeme hmotu, ze které tvarujeme přiměřeně velké karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji nebo na sádle.

Pomazánka z tvarohu

Pomazánka z tvarohu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 1 malá sklenka majonézy, 1 okurka, 1 mrkev, 1 cibule, 1 lžička Vegety, 1 lžička hořčice

Okurku a mrkev nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno. Všechny suroviny smícháme s tvarohem.

Kuřecí řízek s hermelínem

Kuřecí řízek s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, sůl, grilovací koření, 1 Hermelín, 1 cibule, olej

Prsa nakrájíme na řízky, pod fólií naklepeme, osolíme a okořeníme. Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme maso nejprve z jedné strany a obrátíme je. Na opečenou stranu položíme kolečko cibule a kolečko sýra.

Koláčky z ovesných vloček

Koláčky z ovesných vloček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g změklé Hery, 1/2 hrnečku cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 1 lžička Sody bikarbóny, 1 lžička mleté skořice, 1 a 1/2 hrnečku hrubé mouky, 3 hrnečky ovesných vloček, 1 hrneček rozinek, špetka soli

Tuk vymícháme s oběma cukry. Postupně přidáváme vejce, sodu, skořici a mouku. Vše dobře promícháme, přisypeme rozinky a ovesné vločky a vypracujeme hladké těsto, které necháme 10minut odležet. Lžící nabíráme malé hromádky, které ukládáme na plech ...

Kuře pečené s uzeným masem

Kuře pečené s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 50 g anglické slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce hladké mouky, 4 ks uzených kotlet, 2 stroužky česneku, hrst žampionů, 1 ks pórku, 0,5 l vývaru z kostí, 4 lžíce sladké smetany, 2 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, porce prošpikujeme anglickou slaninou, kterou si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pekáčku si rozpálíme olej a opečeme na něm ze všech stran porce kuřete. Máslo si rozpustíme, ...

Levný koláč

Levný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky acidofilního mléka, 3 hrnečky cukru krupice, 3 hrnečky polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 lžička sody bikarbóny, nasekané vlašské ořechy, rozinky, hrubá mouka a tuk na vymazání a vysypání plechu, džem, čokoládová poleva

Suroviny promísíme a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Koláč upečeme v troubě a po vychladnutí ho potřeme džemem a polijeme čokoládovou polevou.

Koláč s mákem

Koláč s mákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 2 hrnečky cukru krystal, 1 hrneček mléka, 1 hrneček oleje, 2 hrnečky polohrubé mouky, 2 hrnečky nemletého máku, 1 kypřící prášek do pečiva, rozinky, nasekané vlašské ořechy, tuk na vymazání plechu, hrubá mouka na vysypání plechu, ovocný džem, čokoládová poleva

Vejce umícháme s cukrem a postupně přidáme ostatní suroviny. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Koláč upečeme v předehřáté troubě. Po vychladnutí ho potřeme džemem a polijeme čokoládovou polevou.

Řízky plněné cibulí

Řízky plněné cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší vepřové řízky, 2 cibule, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, 2 žloutky, 1 lžíce strouhaného křenu, 2 lžíce zakysané smetany, olej, Vegeta, voda, hladká mouka

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Polovinu každého řízku natřeme hořčicí a rozšlehaným žloutkem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rozdělíme na řízky, přidáme trochu křenu, řízky přeložíme a spojíme párátkem. Na pánvi je zprudka opečeme na o...

Rozinkové řezy

Rozinkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 slepičích vajec, 170 g cukru moučka, 170 g másla, 180 g hrubé mouky, 20 g strouhanky, 140 g rozinek

Žĺtky, cukor a maslo dobre vymiešame. Pridáme múku a ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Zmes spolu opatrne premiešame a vylejeme na vymastený plech, ktorý sme vysypali strúhankou. Povrch posypeme očistenými hrozienkami a pečieme v mierne vyhriatej rúre...

Římské kuře

Římské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 40 ml rostlinného oleje, 50 g sendvičová šunka, špetka soli, troška pepře, 200 ml bílého vína, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu

Umyté kurča rozdelíme na štvrťky. Na panvici rozpálime olej a do červena na ňom osmažíme pokrájanú šunku a osolené, okorenené štvrťky kurčaťa a dusíme domäkka. Podlejeme vínom, necháme vyvrieť, a šťavu dochutíme rozotreným cesnakom a kečupom. Podá...

Soté a lá Dagmar

Soté a lá Dagmar

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 konzerva žampionů, 1 paprika (kapie), 1 sklenka kukuřice, 50 ml kečupu

Na rozohriatom oleji opražíme na rezance pokrájané mäso. Keď je napoly opražené pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a pražíme dosklovita. Potom pridáme pokrájané šampiňóny najlepšie z konzervy a pražíme ďalej, ak sa nám zdá že sa nám cibuľa pripek...

Zlaté kuřecí řízky

Zlaté kuřecí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 40 g hladké mouky, 2 slepičí vejce, 150 ml mléka, 40 g mandlí, 40 g rozinek, 100 ml rostlinného oleje, 1 jablko, 80 g cukru krupice, 3 lžíce citrónové šťávy

Kuracie prsia vykostíme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Z múky, vajec, mlieka, ošúpaných posekaných mandlí a hrozienok namočených vo vode pripravíme cestíčko. Namáčame doňho rezne. Na rozohriatom oleji vyprážame dozlatista. Ošúpané jablk...

Jihočeský bramborový bác

Jihočeský bramborový bác

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g anglické slaniny v plátcích, 1/2 veky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce vepřových škvarků, 4 lžíce mléka, 4 stroužky česneku, 2 vejce, sádlo důe potřeby, drcený kmín, sůl, pepř

Jednu polovinu brambor omyjeme a uvaříme ve slupce.Když brambory vychladnou,oloupeme je a nahrubo nastrouháme.Druhou polovinu omyjeme,oloupeme a zasyrova nastrouháme nahrubo.Potom všechny brambory smícháme,přidáme mouku,vejce,posekané nebo umleté ...

Kočičí sezdání

Kočičí sezdání

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g krup, 200 g hrachu, 3 stroužky česneku, 1 ks cibule, 100 g sádla, špetka soli

Hrách den předem namočíme do vody spolu s kroupama a druhý den dáme společně vařit doměkka. Když jsou kroupy a hrách měkké, přidáme utřený česnek se solí, opepříme, osolíme. Sádlo rozpustíme, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a přidáme k...

Kočičí tanec

Kočičí tanec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čočky, 200 g krup, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

Kroupy den předem namočíme do vody a druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka. Čočku si namočíme do vody a necháme ji asi dvě hodiny namočenou, poté ji povaříme. Po cca 15-ti minutách vaření vodu slijeme, čočku propláchneme a zalijeme vodou, aby b...

Krokety z květáku

Krokety z květáku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 1 ks cibule, 4 ks vajec, 5 lžic strouhanky, 5 lžic olivového oleje, špetka muškátového květu, trochu zelené petrželky, špetka pepře, špetka soli

Květák omyjeme, dáme do hrnce, vlijeme vodu, aby byl květák potopený a uvaříme doměkka. Když je květák měkký, scedíme ho a necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, vložíme na rozpálený olej a orestujeme. Když je cibule orestovaná,...

stránka: